ZÁŘÍ 2004   |   ŘÍJEN 2004   |   LISTOPAD 2004   |   PROSINEC 2004   |   LEDEN 2005   |  

ÚNOR 2005   |   BŘEZEN 2005   |   DUBEN 2005   |   KVĚTEN 2005   |   ČERVEN 2005   |  

ZÁŘÍ 2005   |   ŘÍJEN 2005   |   LISTOPAD 2005   |   PROSINEC 2005   |   LEDEN 2006   |  

ÚNOR 2006   |   BŘEZEN 2006   |   DUBEN 2006   |   KVĚTEN 2006   |   ČERVEN 2006   |  

ZÁŘÍ 2006   |   ŘÍJEN 2006   |   LISTOPAD 2006   |   PROSINEC 2006   |   LEDEN 2007   |  

ÚNOR 2007   |   BŘEZEN 2007   |   DUBEN 2007   |   KVĚTEN 2007   |   ČERVEN 2007   |  

SRPEN, ZÁŘÍ 2007   |   ŘÍJEN 2007   |   LISTOPAD 2007   |   PROSINEC 2007   |  

LISTOPAD 2007
30. 11. 2007
STUŽKOVACÍ VEČÍREK 4.G
Tato sláva konala se v restaurantu Peřeje.
Jen vzpomínka na ten večer každého z nás zahřeje.
Večírek jsme pojali ve stylu Oldies disco
Užili jsme si ho naplno jak letovisko.
Změna imige tomu všemu dala svěží nádech.
A my pocítili zcela nový vítr v zádech.
Zahambit se nenechala ani třídní profesorka.
Za svůj krásný kostým nezvolila kožich z norka.
Měla jinou variantu a to sukni mini.
Všichni chlapi nenápadně utírali sliny.

Jen co jsme se rozkoukali a přísahu složili,
tak jsme nějakou tu kapku alkoholu požili.
Nálada nás provázela nejen na parketu.
Jak čas plynul, my se dostali na další metu.
Atmosféra zhoustla, první stužka se tu ztrácí.
Honza Štastný pochopil, že se to nevyplácí.
Trestem a vykoupením měl býti pokus o zpěv.
Obával, nemá-li to vliv na jeho prospěch.
Popral se s tím znamenitě,"zazpíval" to statečně.
Stužku dostal zpátky, nepobavil lidi zbytečně.

Zanedlouho nachází se opět něčí stužka.
Vymyslet další trest jistě bude pěkná fuška.
Škodolibě kontroluju studenty v mém okolí.
V domění, že kolektiv to dotyčnému osolí.
Dotyčného nenacházím, v sále rostla atmosféra.
Zvláště potom co jsem objevil, že budu za aktéra
Vyčitaje davu proč musí být tahkle bystrý.
Moment strachu jako kdyby na mě čekal klystýr.
Trest byl jasný jak pár facek.
Do rytmu já prý mě tančit.
Dostal jsem do ruky klacek.
Snad mi bude v tempu stačit.

Hříšný tanec připadal mi jak fronta na poště.
Nedivte se když mi za partnerku dali koště.
Do slova a do písmene. Nehledej v tom ironii
Kolikpak asi to dřevo mohlo spálit kalorií?
Nebudu už rozebírat moje vnitřní pocity.
Nerad bych byl osočen z přílišné asertivity.
Nejsem totiž jediný kačírek v tomto jezírku.
Pointa je jasná: Více stužkovacích večírků !
studenti 4.G
29. 11. 2007
GYMPL LAŤKA
Dne 29. 11. 2007 se naši studenti, Ondřej Novotný, Zbyněk Koblischke, Michaela Klimčáková a Klára Prošková, zúčastnili závodů ve skoku vysokém v Chomutově. Ve velké konkurenci se našim chlapcům příliš nedařilo, ale dívky je plně zastoupily a ovládli kategorii mladších dorostenek. První místo vybojovala Michaela Klimčáková (140 cm) a druhé Klára Prošková (140 cm). Děkujeme za skvělou reprezentaci školy a výborné výkony.

Mgr. Živnůstka
28. 11. 2007
PROJEKT LUMIX FOTOAKADEMIE
V pracovně Albrechta z Valdštejna Senátu PČR byl 31. října 2007 slavnostně zahájen již 3. ročník projektu Lumix FotoAkademie, největší vzdělávací akce v oblasti fotografie pro střední a základní školy České republiky.

Od 1. listopadu do 31. prosince 2007 mohou všichni žáci druhého stupně ZŠ a studenti SŠ začít vkládat své nejlepší fotografie do soutěže na serveru www.fotoakademie.cz celkem v pěti kategoriích: Přátelé, Kouzlo hor, Zvířata z očí do očí, Kontrasty a Okna, okénka.

Pokud rádi fotíte a máte (či ještě pořídíte) fotografii, kterou by bylo možné zařadit do některé z výše uvedených kategorií, neváhejte a pošlete ji do soutěže. Soutěží se o zajímavé ceny. Čím více studentů se do soutěže přihlásí, tím lépe pro školu. Jakým způsobem odeslat svou fotografii do soutěže, zjistíte přímo na stránkách www.fotoakademie.cz. Před odesláním fotografie se jednoduchým způsobem zaregistrujete, postup zjistíte přímo na stránkách fotoakademie, naši školu najdete jednoduše v naposledy přidaných školách, (pokud si nebudete vědět rady, zajdete do učebny IVT1)
Ing. Soňa Kolaříková
28. 11. 2007
FLORBAL - OKRESNÍ KOLO
Dne 28. 11. 2007 se chlapci z primy a sekundy účastnili okresního kola ve florbale. Turnaj byl plný nečekaných zvratů a krásných okamžiků vítězství. Naše družstvo se v konkurenci 21 mužstev probojovalo až do závěrečných bojů ve kterých jsme obsadili krásné 4. místo. Všem florbalistům děkuji za předvedené výkony a úspěch kterého jsme dosáhli.

Mgr. Živnůstka
26. 11. 2007
OKRESNÍ PŘEBOR VE VOLEJBALE
V pondělí 26. 11. se studenti vyššího gymnázia (Novotný Ondřej, Pacovský Jiří, Richter Vojtěch, Hadrávek Čeněk, Reif Jiří, Čáp Miroslav, Haba Martin a Vacek Vladimír) vydali na Okresní přebor ve volejbale do sportovní haly v Chomutově. I přesto, že studenti neuspěli, užili si to a byli velmi spokojeni se svým výkonem. Příští rok musíme potrénovat, abychom mohli být rovnocenným soupeřem ostatním družstvům. Volejbalu ZDAR!

Mgr. Pavlína Řízková
26. 11. 2007
FILMOVÝ KLUB - PŘÍBĚHY BEZPRÁVÍ
Již třetím rokem se naše škola účastní projektu Příběhy bezpráví, který pořádá společnost Člověk v tísni. Listopad je vyhlášen měsícem filmu na školách a právě prostřednictvím dokumentárních i hraných filmů by se měli studenti lépe seznámit s československou minulostí. Po loňském dokumentu o Miladě Horákové a předloňské Ztrátě tradic, jsme letos zvolili film režiséra Jaromíra Polišenského In nomine patris.
Jedná se o hraný snímek z roku 2004, který rekonstruuje pozadí tzv. číhošťského zázraku. Podle svědků se v prosinci 1949 během mše v kostele v malé vesničce Číhošť několikrát pohnul půlmetrový krucifix na oltáři. Šířící se zpráva o zázraku přitáhla pozornost StB. Číhošťský farář Jan Toufar byl zatčen, vystaven krutým výslechů a nucen k přiznání, že pomocí provázků a drátků hýbal s křížem. Komunistické orgány mezitím nechaly dvěma mladými filmaři natočit na téma číhošťského zázraku propagandistický snímek, který měl katolickou církev usvědčit z podvodu a očernit ji v očích veřejnosti.
Projekce tohoto filmu proběhla v pondělí 26. 11. 2007 od 14.00 hodin, byla určena především pro studenty společenskovědního semináře, ale zúčastnili se i další zájemci ze čtvrtých ročníků gymnázia a třetího ročníku SOŠ. Po projekci filmu následovala beseda s pamětníkem, panem Františkem Ulíkem.
Mgr. Eva Švajcrová
23. 11. 2007
UJEP - DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ
V pátek 23. 11. studenti 2., 3. a 4. ročníků gymnázia navštívili Den otevřených dveří na Přírodovědecké fakultě UJEP v Ústí nad Labem. Prohlédli se prostory vysoké školy a nasáli vysokoškolskou atmosféru. Všech 6 kateder mělo připraveno zajímavý program, který studenty jistě zaujal. Například katedra matematiky měla připravené matematické hlavolamy, u kterých mnozí studenti strávili delší čas a také měla připravené skládání Origamů.
Katedra fyziky měla připravené zajímavé fyzikální pokusy, které si studenti sami vyzkoušeli a také si mohli prohlédnout odborné laboratoře. Na katedře chemie byli studenti účastníky chemických pokusů, které byly zakouřené, ale zajímavé. Katedra geografie si připravila zajímavou prezentaci svých projektů a exkurzí. Mnozí ze studentů si dovedou představit studium na této univerzitě.

Mgr. Pavlína Řízková
22. 11. 2007
OKRESNÍ PŘEBOR VE VOLEJBALE
Ve čtvrtek 22. 11. se studentky naší školy (Kalců Tereza, Srbová Hana, Kuchařová Týna, Rydvanová Veronika, Zálupská Klára, Chrpová Barbora, Vohánková Petra a Jílková Simona) zúčastnily Okresního přeboru ve volejbale v Kadani. Vyhrály celou svou skupinu a žádné z družstev jim nebylo soupeřem. Prohrály pouze ve finále s dlouholetým soupeřem Gymnáziem Chomutov, které však ve své skupině porazily. Nakonec obsadily smutné, ale výborné 2. místo. Zaslouží si velkou pochvalu za bojovnost a krásný úspěch. Gratulujeme a příští rok určitě vyhrajeme.

Mgr. Pavlína Řízková
20. 11. 2007
EXKURZE V KOMERČNÍ BANCE
S činností banky roku 2007 se 20. listopadu 2007 seznámily studentky IV. S.

Ing. Lenka Pešoutová
19. 11. 2007
JMÉNA A PŘÍJMENÍ - PROJEKT SOŠ
V hodinách českého jazyka, pod vedením Mgr. Hany Markové, se III.S rozhodla udělat projekt nazvaný: JMÉNA A PŘÍJMENÍ. Projekt obsahuje historii a význam jmen ze třídy III.S. Dále obsahuje nejpoužívanější jména a příjmení, statistiku jmen starší generace a statistiku křestních jmen ze tříd SOŠ. Pokud vás něco z našeho projektu zaujalo, přijďte se podívat do třídy III.S, kde bude umístěn na nástěnce. Určitě se dozvíte mnoho zajímavých informací.
Markéta a Bára ze III.S
19. 11. 2007
PŘEDNÁŠKA
Dne 19. 11. 2007 byla pro studenty II.S pořádána přednáška o šíření viru HIV a problematice AIDS. Přednáška byla vedena Mgr. Šafaříkem. Studenti si doplnili informace i HIV a AIDS, jejich vzniku, šíření a prevence. Během přednášky aktivně spolupracovali s Mgr. Šafaříkem a tak mohli uplatnit již získané vědomosti. Tato akce společně s exkurzí do K-centra a AIDS poradny je součástí projektu „AIDS – Studenti Dávají Informace o AIDS.“

Mgr. Abiadová
16. 11. 2007
STUŽKOVACÍ VEČÍREK OKTÁVY
Jo, to tenkrát před lety řekl pirát Bill, koukej mazat do primy, tahle loď má styl.
Sešlo se nás na škuneru lidí dvacet šest, jmenuje se Oktáva, děláme mu čest.


To jsou úvodní sloky písně, kterou pirát David Kodytek zapěl posádce Oktávy. Poté následoval proslov hlavního velitele Šárky Foltýnové, zakončený slavnostní přísahou na zkřížené hnáty o dosažení maturovníku.

Studenti oktávy
15. 11. 2007
OKRESNÍ PŘEBOR V BASKETBALU - DÍVKY
Ve čtvrtek 15. 11. se studentky (Kuchařová Týna, Kalců Barbora, Rydvanová Veronika, Eisenhammerová Nikola, Lelková Tereza, Srbová Hana, Martincová Simona, Vrbňáková Zuzana, Kalinová Veronika a Prošková Klára) zúčastnily Okresního přeboru v basketbale v Chomutově. Hrály s velkou vervou a vybojovaly krásné 3. místo. Blahopřejeme a věříme v úspěšný příští rok.

Mgr. Pavlína Řízková
14. 11. 2007
EXKURZE
Na exkurzi do Muzea v Chomutově odjela třída prima.
Ing. Soňa Kolaříková
13. 11. 2007
PŘEHAZOVANÁ a BASKETBAL
V Chomutově se konaly hned dvě akce, kterých se zúčastnili naši studenti - přehazovaná a okresní kolo basketbalu pro chlapecká družstva SŠ.
Naši nejmladší studenti zúčastnili turnaje v přehazované. Bohužel jsme první dva zápasy prohráli a ani další dvě vítězství nestačili na lepší než 7. místo. Přesto jim patří poděkování za bojovnost, příště to bude určitě lepší.

Mgr. Vojtěch Živnůstka
13. 11. 2007
EXKURZE
Pod vedením Mgr. Abiadové a pana Ujváry, Dis. se 13. 11. 2007 třída IV. S zúčastnila exkurze v Karlových Varech. Cílem exkurze byla návštěva Armády spásy kam se i přes nepříznivé podmínky všichni dostali. Po příchodu do Armády nás přijal pan ředitel a sociální pracovnice této organizace, kteří nás seznámili s informacemi týkající se vzniku a účelu budovy. Armáda spásy poskytuje pomoc osobám bez přístřeší, osobám, které se dostali do tíživé situace a snaží se o navrácení těchto lidí do původního života. Byli jsme rozděleni do dvou skupin. Každá skupina si za doprovodu pečovatele prohlédla jednotlivá zařízení Armády spásy (noclehárnu, sociální ubytovnu a dílny). Exkurze byla pro nás zajímavá a přínosná.




Za třídu IV: S Zuzana Černá
10. 11. 2007
50. NAROZENINY BUDOVY GSOŠ
V sobotu 10. listopadu 2007 proběhly na naší škole oslavy 50. narozenin budovy, ve které sídlí v současnosti naše škola.
Dopoledne se v budově sešli zástupci města, současní i bývalí zaměstnanci školy, ředitelé různých škol z okolí, bývalí žáci školy, zástupci sponzorů i také zájemci z řad klášterecké veřejnosti.
Budova školy byla přístupná od 10.00 do 15.00 hodin. V přízemí budovy byla v několika třídách umístěna výstava historických fotografií a také současná prezentace školy

V 1. patře bylo několik tříd připraveno tak, aby všichni příchozí měli možnost posedět a popovídat si s těmi, které tu potkali. Pro každého z příchozích bylo připraveno občerstvení, které zajistili jednak současní zaměstnanci školy, velký dík patří především manželům Křížovým za přípravu skvělého rautu.
Ve 2. patře v učebnách výpočetní techniky bylo možné shlédnout prezentaci fotografií od roku 1956. Zájemci měli možnost dohledat a popřípadě si odnést digitální fotografie od roku 1998 až po současnost, nebo naskenované historické fotografie. Vzhledem k zájmu ze strany návštěvníků připravíme CD s dalšími materiály, které jsme dostali ještě v průběhu dne, či máme od návštěvníků přislíbené.



Odpoledne pokračoval program v Kulturním domě v Klášterci nad Ohří. V úvodu programu krátce promluvil ředitel školy Mgr. Jiří Jedlička, dále byly předány květiny třem bývalým učitelkám, které ve škole působily od roku 1957 - paní Emílii Pelcové, paní Jaroslavě Jarošové a paní Boženě Čermákové.



V průběhu několikahodinového programu, který moderoval Tomáš Barták, se představili Chorchestr a taneční soubor Legarmm při ZUŠ v Klášterci nad Ohří, děti z MŠ Bruslička, gymnastický oddíl Žabičky při 1. ZŠ v Klášterci nad Ohří, studenti II.G a jeden z pedagogů Gymnázia v Klášterci nad Ohří, skupiny Nakafe band a Kiksvocal. Následovala volná zábava, která se protáhla až do půlnoci.




Dále zveřejňujeme dva milé dopisy - jeden od Marie Jozkové roz. Stárkové, která učila na škole od jejího otevření a dále krátký dopis a jednu fotografii od Jarmily Řehákové (byla rovněž jednou z prvních vyučujících na škole, s manželem na fotografii výše).
Krátký sestřih videa z oslav .
Další fotografie jsou k nalezení ve fotogalerii Kláštereckých novin.
Vzhledem k zájmu ze strany návštěvníků o staré fotografie připravujeme CD, přidáme také fota, která jsme dostali ještě v průběhu dne, či máme od návštěvníků přislíbená.
Ing. Soňa Kolaříková
5. a 7. 11. 2007
VÝSTAVA VZDĚLÁVÁNÍ
Ve dnech 5. až 7. listopadu 2007 se ve sportovní hale v Chomutově konala výstava středních škol VZDĚLÁVÁNÍ 2008. také naše škola se zúčastnila se svou prezentací.
Více informací pod odkazem projekty
Krátké video je ke shlédnutí na youtube.com
Ing. Soňa Kolaříková
7. 11. 2007
EXKURZE DO ÚSTAVŮ AV
Dne 7. 11. 2007 se uskutečnila exkurze pro studenty gymnázia a SOŠ do ústavů Akademie věd. Tentokrát jsme navštívili Národohospodářský ústav, kde jsme měli možnost pokochat se výzdobou historické budovy, získali jsme stručné informace o práci ústavu a navštívili knihovnu ústavu.
Dále nás čekala prohlídka Archeologického ústavu a na závěr interaktivní výstava na téma: Fascinace světlem, která se uskutečnila v Průmyslovém paláci.
RNDr. Peteriová