ZÁŘÍ 2004   |   ŘÍJEN 2004   |   LISTOPAD 2004   |   PROSINEC 2004   |   LEDEN 2005   |  

ÚNOR 2005   |   BŘEZEN 2005   |   DUBEN 2005   |   KVĚTEN 2005   |   ČERVEN 2005   |  

ZÁŘÍ 2005   |   ŘÍJEN 2005   |  

ARCHIV - ŘÍJEN 2005
25. 10. 2005
AKADEMIE ŠKOL
V úterý 25. 10. 2005 se v Kulturním domě v Klášterci nad Ohří konala tradiční akademie škol, kterou každým rokem pořádá DDM ke Dni vzniku samostatného Československého státu. V rámci této akce se představili žáci všech školských zařízení v Klášterci nad Ohří. Na akademii vystoupila také celá řada studentů naší školy. Studentky kvarty si připravily taneční vystoupení na motivy filmu Sestra v akci, studenti II.G, sexty a kvinty se představili v dalším tanečním vystoupení s názvem James Bond. Naši studenti se představili také v jiných rolích - například jedním z moderátorů byl Patrik Havelka (tercie), několik studentů vystoupilo s orchestrem ZUŠ a v duetu s Tomášem Bartákem se představila studentka III.S Jitka Lukešová

Ing. Soňa Kolaříková
25. 10. 2005
EXKURZE - BECHEROVKA
Studenti prvních až třetích ročníků gymnázia se v rámci výuky chemie a dějepisu vypravili na exkurzi do Musea Jana Bechera a Karlovarského podzemí Exkurze se účastnili studenti tříd 1.G, 2.G, 3.G a studenti kvinty, sexty a septimy. Dozor zajišťovali RNDr. Peteriová, Mgr. Šroubková, Mgr. Klementová, Ing. Foltýnová, Ing. Voříšek, Mgr. Novák, Mgr. Vavroušková, Mgr. Koubová
ředitelství školy
25. 10. 2005
O POHÁR SSZ CHOMUTOV
V úterý 25. října se ve sportovní hale v Chomutově konal I. ročník turnaje ve volejbalu smíšených družstev středních škol. Naše družstvo ve složení Lelek, Novotný, Kuchař, Marvan, Halász, Zímová, Srbová, Kuchařová a Rydvanová obsadili 5. místo.
Mgr. Valentina Kuchařová
22. 10. 2005
PROJEKT SOCRATES - ISLAND
Ve dnech 15. 10. – 22. 10. 2005 proběhlo první pracovní setkání Projektu Socrates v tomto školním roce. Setkání se zúčastnily Mgr. Cvrčková, Nacková a Vajdečková. Tentokrát naše cesty zamířily na Island. Stejně tak jako v minulém roce jsme byly vřele uvítány a celý pobyt proběhl v přátelské atmosféře. Dalšími účastníky setkání byli naši kolegové z Itálie a Německa. Letošní setkání bylo doslova pracovní, neboť jsme se mohli zúčastnit výchovně vzdělávacího procesu na Islandu a přesvědčit se, že naše loňské poznatky, které byly pouze teoretické, protože učitelé stávkovali, odpovídají skutečnosti. Vzdělání je opravdu založeno nejenom na vzájemném respektu učitele a žáka, ale zároveň na přirozené touze žáků vzdělávat se. Což odpovídá krédu školy. Během pracovního setkání jsme měli možnost navštívit hodiny angličtiny, matematiky i výuku na prvním stupni.

Žáci školy pro nás připravili kulturní vystoupení, které samozřejmě souviselo s tématem projektu, takže jsme slyšeli islandské děti zpívat či hrát na housle a klavír. Nejvíce působivé bylo vystoupení hudební skupiny žáků, kteří skládají vlastní hudbu i píší texty. Byli jsme pozváni i na dvě divadelní představení. Jedno bylo sehráno profesionály pro nejmenší žáky školy, druhé sehráli sami žáci. Jednalo se o klasickou islandskou pohádku. Žáci si sami vyrobili kulisy i loutky. Představení bylo milé a dojemné. Byla naplánována i další pracovní setkání pro tento školní rok. Již v prosinci 2005 se opět všichni sejdeme v Geithainu, italské setkání se uskuteční v dubnu a v květnu budeme hostiteli my v Klášterci. Společným produktem tohoto školního roku budou pohlednice, propisovací tužky a samozřejmě kniha o společných kořenech hudby v jednotlivých zemích.
Mgr. Liesbet Cvrčková


18. 10. 2005
PŘESPOLNÍ BĚH
Za naši školu se účastnili Okresního kola v přespolním běhu, které se konalo dnes od 14.00 hodin v Chomutově tito studenti: Jana Šťastná, Zdeňka Artlová, Anna Vaněčková (5., 6. a 7. místo), Čeněk Hadrávek (6. místo), Jan Odlas (11. místo), Iveta Martinková a Klára Böhmová (10. a 11. místo), Ondra Dětinský a Jiří Marek (23. a 24. místo)
Mgr. Valentina Kuchařová
11. 10. 2005
FILMOVÝ KLUB
V úterý 11. října 2005 od 19.00 hodin v kavárně KD v Klášterci nad Ohří proběhla další z projekcí v rámci školního filmového klubu. Protože tématem říjnového FK jsou drogy, byl na programu snímek Heleny Třeštíkové (28 minut) V PASTI A STÁLE V PASTI. Dokument dlouhodobě zaznamenává příběh drogově závislé a stále více fyzicky opotřebované Katky, která není schopná se vymanit z heroinové pasti. I přes zapojení do metadonového programu je v jejím případě zřejmé, že pro ni drogy nejsou jen životní etapa, ale celoživotní problém.
Informace o další projekci najdete v sekci co se chystá
Dagmar Radová, oktáva
10. 10. 2005
SRDCE NA DLANI - CELOROČNÍ STUDENTSKÝ PROJEKT SOŠ
Pro školní rok 2005 – 2006 byla vypracována koncepce studentského projektu se zapojením všech ročníků SOŠ.
Projekt je zaměřen na zvyšování sociálního cítění studentů. Jeho náplní je příprava a realizace různorodě zaměřených akcí pro vybrané sociální skupiny obyvatelstva. Studenti se na přípravě konkrétních akcí i na jejich realizaci přímo účastní, např. výrobou dárků, přípravou programu, zajištěním kulturního vystoupení, organizací akce apod.
Studenti si pro svůj projekt zvolili hlasováním název SRDCE NA DLANI. Logo projektu navrhovali studenti 1.S a 2.S pod vedením Mgr.  Pavla Horáka. Byl vybrán návrh studentky 2.S Lenky Benešové.
Více informací o projektu budeme postupně zveřejňovat pod odkazem projekty (v pravém navigačním pruhu).
Ing. Lenka Vondrašová
7. 10. 2005
KOŘENY BEDŘICHA SMETANY
V rámci projektu Socrates se 7. 10. 2005 vypravilo 19 studentů v doprovodu Mgr. M. Nackové, Mgr. L. Cvrčkové a Mgr. D. Kodytka do historického městečka Litomyšle. Cílem tohoto výletu bylo zpracování filmu pod názvem Kořeny Bedřicha Smetany. Kamery se ujali K. Polák a P. Messner, ostatní studenti horlivě fotografovali. Jejich výsledky se budou prezentovat na pracovním setkání v Reykjaviku, které se koná v týdnu 16. – 21. 10. 2005.

Mgr. Liesbet Cvrčková
1. 10. 2005
POZNÁVACÍ ZÁJEZD DO PAŘÍŽE
Poslední zářijové dny strávilo 38 studentů naší školy opravdu netradičně. Pod vedením RNDr. Peteriové (organizátorky celé akce) navštívili studenti jedno z nejkrásnějších evropských měst – Paříž. Níže několik z velkého množství fotografií. Více informací o zájezdu

Mgr. Irena Klementová