ZÁŘÍ 2004   |   ŘÍJEN 2004   |   LISTOPAD 2004   |   PROSINEC 2004   |   LEDEN 2005   |  

ÚNOR 2005   |   BŘEZEN 2005   |   DUBEN 2005   |   KVĚTEN 2005   |   ČERVEN 2005   |  

ARCHIV - ŘÍJEN 2004
30. 10. 2004
KLÁŠTERECKÉ DIVADELNÍ ŽNĚ - PETR A LUCIE
Studenti gymnázia Dita Jandová (IV.G) a Roman Štětina (oktáva) se představili v  hlavních rolích divadelní hry Petr a Lucie. Podle stejnojmenné novely Romaina Rollanda hru napsal a zrežíroval pro divadlo Zdrhovadlo Václav Polda. Prmiéru představení mohli diváci shlédnout ve čtvrtek 17. června 2004, repríza byla uvedena v sobotu 30. října 2004 v Kulturním domě v Klášterci nad Ohří v rámci festivalu amatérských divadelních souborů KLÁŠTERECKÉ DIVADELNÍ ŽNĚ. V několika vedlejších rolích se představily další studentky naší školy Iveta Vlková a Pavlína Kaiserová.
foto 2 a 3 David Vaníček, DIVADLO BEZ ANGAŽMÁ
Ing. Soňa Kolaříková
22. 10. 2004
EXKURZE DO PRAHY
Dne 22. 10. 2004 se studenti sekundy a tercie zúčastnili exkurze, jejímž cílem se stalo naše hlavní město se svými památkami. Exkurzi jsme zahájili prohlídkou barokní Lorety a Loretánské klenotnice. Poslechli jsme si i známou zvonkohru. Od Lorety jsme se vydali na Hradčanské náměstí. Zde jsme se zastavili před vstupní Matyášovou bránou a počkali jsme na 12. hodinu, kdy probíhá střídání stráží s fanfárami a výměnou standarty na 1. nádvoří. Dalším velmi důležitým bodem programu byla prohlídka chrámu sv. Víta i s podzemím, kde se nacházejí hrobky českých králů. Na závěr jsme vystoupali po 287 schodech na Velkou věž. Odtud se nám otevřel nádherný pohled na Prahu. Po chvilce oddechu jsme pokračovali prohlídkou Vladislavského sálu. Nezapomněli jsme ani na Zlatou uličku s „trpasličími domky“ a na Daliborku, kde se podle pověsti rytíř Dalibor z Kozojed během svého uvěznění naučil hrát na housle. Zakončením celé exkurze byla návštěva Muzea hraček. Zde kromě vláčků, panenek a jejich pokojíčků a starých plyšových medvídků uvidíte i panenky Barbie od roku 1959 až do současnosti.
Mgr. Eliška Bernardová
19. 10. 2004
STŘEDOŠKOLSKÉ HRY V BASKETBALE CHLAPCŮ
Dne 19. října 2004 se v prostorách ISŠE Chomutov uskutečnilo pod záštitou Asociace školních a sportovních klubů ČR Okresní kolo středoškolských her v basketbale. V turnaji, kterého se zúčastnilo 9 družstev z celého chomutovského regionu, vybojovalo 1. místo družstvo Gymnázia a SOŠ v Klášterci nad Ohří ve složení Dominik Matoušek, Alexandr Kuchař, Vojtěch Marvan, Michal Novotný, Radim Halász, František Cvrček, Jiří Jaroš, Jan Tejrovský a Jan Odlas, čímž si zajistilo také postup do krajského kola této soutěže (prosinec 2004).
Mgr. Valentina Kuchařová
18. 10. 2004
STŘEDOŠKOLSKÉ HRY V BASKETBALE DÍVEK
Naše družstvo dívek ve složení Světlana Kadlecová, Hana Srbová, Tereza Dudková, Alena Pavlišová, Miroslava Opitzová, Andrea Průšová, Šárka Jerychová, Michaela Malinová a Zuzana Kadlecová obsadilo 5. místo na Středoškolských hrách v basketbale dívek, které se konaly 18. října 2004 v prostorách ISŠE Chomutov. Turnaj se uskutečnil pod záštitou Asociace školních a sportovních klubů ČR.
18. 10. 2004
NÁVRAT Z ISLANDU
Včera se vrátily z týdenního pobytu na Islandu Mgr. Liesbet. Cvrčková, Mgr. Petra Vavroušková a Mgr. Michaela Nacková (všechny na snímku 1). Jednalo se o letošní 1. pracovního setkání na partnerské škole Hvassaleitiskoli v  Reykjaviku V rámci projektu Socrates - Comenius. Zatím přinášíme jen několik fotografií.
Ing. Soňa Kolaříková
15. 10. 2004
BIOLOGICKÁ EXKURZE
Dne 15. 10. 2004 se 40 studentů naší školy zúčastnilo biologické exkurze se zaměřením na biologii člověka. V ranních hodinách jsme navštívili firmu Beznoska s. r. o. v Kladně. Tato společnost je tradičním českým výrobcem implantátů a nástrojů pro ortopedii a traumatologii. Nejdříve jsme byli seznámeni se vznikem firmy, dověděli jsme se jaký je její program a jakým způsobem pracuje. Viděli jsme krátký film včetně záběrů z operace kloubu. Potom nám ukázali modely kostry nebo její části a ukázky jednotlivých náhrad kostí a kloubů. Na závěr jsme mohli vidět vypadá provoz. Další část exkurze byla návštěva Hrdličkova muzea v Praze, které je zřízeno při přírodovědecké fakultě. V muzeu jsme absolvovali velmi kvalitní výklad včetně ukázek. Výklad se týkal jak fylogeneze člověka, tak jeho ontogeneze. Studenti měli možnost vidět rozdíly v kostře muže a ženy, zjistit podle čeho se dá poznat, že jde o kostru dítěte, vidět některé růstové vady – gigantismus, nanismus, dále různá onemocnění kostí např. artróza ale také syfilis. Viděli kostry plodu od 2. měsíce těhotenství, srovnání koster některých savců, především primátů, dále modely i pravé lebky jednotlivých etnických skupin člověka. Vzhledem k tomu, že Hrdličkovo muzeum je velmi malé a skupina 40 dětí se tam nevejde najednou, tak jsme se rozdělili na dvě skupiny. Druhá skupina si zašla na malou procházku do botanické zahrady. Exkurzi jsme ukončili v paláci Flóra, kde jsme navštívili filmové představení v projekci 3D – Titanik. Po krátkém osobním volnu jsme odjížděli domů.
RNDr. Ivana Peteriová
8. 10. 2004
PRACOVNÍ SETKÁNÍ NA ISLANDU
V rámci projektu Socrates - Comenius se v tomto týdnu účastní Mgr. L. Cvrčková, Mgr. M. Nacková a Mgr. P. Vavroušková 1. pracovního setkání na partnerské škole Hvassaleitiskoli v  Reykjaviku na ostrově Island. Setkají se se zástupci ostatních partnerských škol z  Německa a Itálie a společně projednají a připraví téma Kořeny sportu, což je náplní projektu pro tento školní rok. Mimo jiné se seznámí se systémem školství, kulturou a historií - pro nás trochu vzdáleného Islandu.
Mgr. Liesbet Cvrčková
2. 10. 2004
NAUČNÁ STEZKA ŽELINSKÝ MEANDR
V sobotu 2. října 2004 se konala další z akcí turistického kroužku. Z Klášterce nad Ohří jsme dojeli vlakem do Kadaně, z nádraží v Kadani jsme se vydali směrem k mostu přes řeku Ohři. Před mostem, začíná naučná stezka Želinský meandr, která vede proti proudu řeky, okolo malé vodní elektrárny směrem k Nechranické přehradě. Po projití naučné stezky jsme se vrátili do Kadaně. V restauraci Slunce jsme přečkali krátkou dešťovou přeháňku a pak jsme se pěšky vrátili zpět do Klášterce po žluté značce, která vede po levém břehu řeky Ohře do Suchého Dolu a pak jsme pokračovali přes Rašovice do Klášterce.
Jana Balejová, DiS
1. 10. 2004
NÁVŠTĚVA DIVADELNÍHO PŘEDSTAVENÍ
Studenti 3. a 4. ročníků GSOŠ navštívili 1. 10. 2004 představení Městského divadla v Mostě Marketa Lazarová. Tuto inscenaci podle literární předlohy Vladislava Vančury a filmového scénáře Františka Pavlíčka a Františka Vláčila nastudoval soubor Městského divadla v Mostě v režii Zbyňka Srby. Titulní role se vynikajícím způsobem zhostila Klára Apolenářová. Návštěva tohoto divadelního představení byla zcela jistě vhodným doplněním a zpestřením výuky literatury a dějepisu a již v této chvíli můžeme slíbit, že určitě nebyla poslední návštěvou mosteckého divadla.
Mgr. Eva Švajcrová