ZÁŘÍ 2004   |   ŘÍJEN 2004   |   LISTOPAD 2004   |   PROSINEC 2004   |   LEDEN 2005   |  

ÚNOR 2005   |   BŘEZEN 2005   |   DUBEN 2005   |   KVĚTEN 2005   |   ČERVEN 2005   |  

ARCHIV - DUBEN 2005
28. 4. 2005
POSLEDNÍ ZVONĚNÍ
Dnes se loučili se školou studenti 4.G a 4.S, kterým od pondělí začíná tzv svaťák.

Další fotografie z posledního zvonění a také fotografie z průběhu maturit si mohou zájemci stahovat přes ftp.kabel1.cz, jméno uživatele - foto. Heslo jsem sdělila maturantům na semináři.
Ing. Soňa Kolaříková
28. 4. 2005
VOLEJBAL
Okresní kolo volejbalu dívek - Chomutov (P - K)
Mgr. Táňa Eliášová
28. 4. 2005
TÉMATICKÝ VEČER: CESTOU DO ZEMĚ ZASLÍBENÉ
V rámci školního filmového klubu se ve čtvrtek 28. dubna 2004 konal tematický večerna téma Cestou do země zaslíbené
Na pořadu bylfilm: Calais - poslední překážka Marc Isaacs / UK / 2003 / 60 min Režisér Mark Isaacs ve svém dokumentu představuje mikrokosmos excentrických osobností, pohybujících se v blízkosti Eurotunelu ve francouzském přístavním městě Calais. V protikladu k uprchlíkovi Ijazovi, obdařenému milým úsměvem, který při bombardování Kábulu přišel o celou svou rodinu a jehož jediným snem je dostat se do Anglie, se setkáváme s Britem Stevem, jenž se zde neúspěšně snaží provozovat typickou anglickou hospodu. Další výrazný kontrast představuje mladá Litevka Ernesta, jedoucí do Anglie za prací, a postarší Angličanka Tulia, jejíž zprostředkovatelská agentura se ocitla na pokraji bankrotu. Plynule sestříhanou a úsměvnou koláž medailonů nejrůznějších lidí a jejich osudů doplňují britští turisté cestující do Calais za levným jídlem, jejichž nehumánní názory a postoje stojí v příkrém rozporu s Ijazovým přesvědčením o morální převaze a vyspělosti obyvatel Albionu nad Francouzi plnými předsudků. Hostem projekce byl Salim Behsud, afghánský student, bývalý mluvčí Severní aliance
Roman Štětina
25. 4. 2005
AEROBIC
Na ZŠ Petlérská v Klášterci nad Ohří se zúčastnilo naše družstvo dívek ve složení Gregorová, Martincová, Vrtalová (všechny sekunda), Schnaubeltová, Kalců a Šťastná (všechny kvarta) soutěže v aerobicu. V hodnocení družstev obsadila naše děvčata 1. místo. V hodnocení jednotlivců obsadila všechna tři první místa - 1. Simona Martincová, 2. Karolína Schnaubeltová, 3. Jana Šťastná. Blahopřejeme.
Mgr. Táňa Eliášová
21. 4. 2005
ŠKOLNÍ FILMOVÝ KLUB
Neonacismus - Pod hákovým křížem, ČR 2003, 30 min. Jací jsou neonacističtí aktivisté? V případě Filipa Vávry, Zdeňka Skořepy a Zdeňka Švamberka jde o mladé lidi, kteří nepijí, nekouří a vášnivě provozují bojové sporty. Nemají rádi Židy a Cikány a usilovně se snaží o založení politické strany Hnutí národních socialistů. Zatím bez úspěchu. František Sobek je jedním z nejmilitantnějších příslušníků neonacistické skupiny Národní odpor. Byl to právě on, kdo při oslavách vítězství českého národního týmu na Mistrovství světa v hokeji surově zkopal náhodně vybrané kolemjdoucí. Vstupní branou do Republikánské strany Miroslava Sládka je organizace Republikánská mládež. Existuje dostatek důkazů, že její místopředseda Tomáš Kebza je napojen na nejtvrdší českou neonacistickou skupinu Národní odpor.
Roman Štětina
19. 4. 2005
EXKURZE DO ARMÁDY SPÁSY
Dne 19. 4. 2005 jsme se třídou navštívili Armádu spásy v Karlových Varech. Pan ředitel nás vřele přivítal a pověděl nám něco málo k historii vzniku Armády spásy. Poté předal slovo své kolegyni, která nás seznámila s provozem a fungováním Armády spásy. Dozvěděli jsme se mnoho zajímavých věcí o chodu zařízení a o uživatelích, kteří využívají tyto služby. Uživatelé mohou „bydlet“ v sociální ubytovně, která má kapacitu 19. míst. Samozřejmě musí platit nějakou peněžní částku za ubytování a dodržovat přísný řád, aby nedocházelo k nějakým problémům. Další službou je noclehárna, která slouží pro uživatele pouze v nočních hodinách. Noclehárna má kapacitu 14. míst a uživatelé mají možnost se za velmi malou částku najíst, osprchovat, převléci a hlavně vyspat. Dále jsme se byli podívat v Komunitním středisku Armády spásy, který je určen hlavně pro seniory. Mohou tam využívat různé zájmové i vzdělávací kroužky, využívání obědů, besed atd. Myslíme, že exkurze byla velice ponaučujícím příkladem k tomu, abychom neodsuzovali lidi, kteří jakýmkoliv způsobem přišli o bydlení nebo zůstali úplně osamoceni, protože se to může stát každému z nás.
studenti III.S
19. 4. 2005
PŘIJÍMACÍ ZKOUŠKY
V pondělí 18. dubna 2005 se na naší škole konaly přijímací zkoušky do primy, 1.G a 1.S.

Výsledky přijímacích zkoušek ve formátu .xls ke stažení zde.

Do 1. ročníku čtyřletého gymnázia pro školní rok 2005/2006 bylo přijato více než 30 studentů na základě této výjimky:
Usnesení Rady Ústeckého kraje ze dne 29. 3. 2005
7.54 Výjimka z počtu žáků dle § 23 odst.3 zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon): RÚK schvaluje výjimku z počtu žáků a studentů ve třídě a studijní skupině pro školy zřizované Ústeckým krajem v souladu s ust. § 23 odst.3 zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon).

Aktuální informace o přijímacím řízení včetně kritérií najdete zde, nebo pod odkazem info o školách, přijímací řízení v pravém navigačním pruhu.
ředitelství školy
15. 4. 2005
NÁVŠTĚVA NĚMECKÉHO PARLAMENTU
V rámci výuky německého jazyka se ve dnech 13. – 15. 4. 2005 zúčastnilo 26 studentů a 4 pedagogové naší školy poznávacího zájezdu do hlavního města SRN Berlína. Hlavní náplní této exkurze nebylo pouze poznat zásadní místa tohoto krásného města, nýbrž také navštívit jednání německého parlamentu. Exkurzi si hradili studenti pouze částečně, neboť se podařilo získat finanční podporu od Česko-německého fondu budoucnosti.
Podrobnosti o akci


Mgr. Šárka Vajdečková
14. 4. 2005
SRDÍČKOVY DEN
Studenti III. ročníku SOŠ dnes v rámci SRDÍČKOVÉHO DNE prodávají barevná magnetická srdíčka. Vybrané peníze jdou na konto občanského sdružení ŽIVOT DĚTEM. Veřejné celorepublikové sbírky tzv. "Srdíčkové dny", pořádá sdružení Život dětem každoročně ve třech termínech (jarním, podzimním a zimním). Termín sbírky je vždy uveden na stránkách sdružení a současně medializován s jednoměsíčním předstihem. V rámci "Srdíčkových dnů" mohou lidé podpořit nemocnice a další dětská zařízení zakoupením drobného předmětu.
Ing. Soňa Kolaříková
14. 4. 2005
ŠKOLNÍ FILMOVÝ KLUB
Ve čtvrtek 14. dubna 2005 proběhla v rámci filmového školního klubu projekce snímku Teror v Moskvě Dana Reeda (UK, USA, Russia / 2003 / 60 min)
„Ty ženy byly téměř stejnými rukojmími jako my,“ svěřil se dokumentaristovi Danu Reedovi na adresu „černých vdov“ jeden z návštěvníků moskevského divadla Dubrovka, které v říjnu 2002 přepadli čečenští teroristé. Za využití unikátních amatérských záběrů jednoho z teroristů, autentických telefonátů vystrašených rukojmích a stále živých vzpomínek těch, kteří přežili, nám tvůrci umožňují sledovat celý průběh dramatických událostí, jež nakonec skončily smrtí sto dvaceti devíti rukojmích a všech jedenačtyřiceti čečenských teroristů. Jak si ale vysvětlit situaci vzdělaných čečenských žen přezdívaných „černé vdovy“, které k tomuto zoufalému činu přiměla smrt jejich manželů rukama ruských vojáků? Jaké pocity zažívali lidé, uvěznění dva a půl dne v moskevském divadle? Nebyli všichni aktéři tragické události podobně nešťastnými oběťmi nesmyslné rusko-čečenské války? Z jakého důvodu skupina čečenských teroristů naprosto vážně tvrdí: „Toužíme po smrti více než vy po životě.“?
Roman Štětina, oktáva
13. 4. 2005
FLORBAL
Ve středu 13. dubna 2005 se družstvo naší školy složené ze studentů primy, sekundy a tercie zúčastnilo florbalového turnaje 6. a 7. tříd, který se konal na ZŠ Školní v Klášterci nad Ohří. Naše družstvo ve složení Gabriel, Putyera, Chocholáč (všichni tercie), Kunc, Hlaváč, Pařízek, Matějíček, (všichni sekunda), Kopáč (prima) vybojovalo 1. místo. Turnaj se konal třetím rokem. Platí pravidlo, že pokud družstvo školy obhájí vítězný titul ve třech ročnících po sobě, pohár mu zůstává. V minulých dvou ročnících zvítězila ZŠ Školní.
Jindřich Gabriel, tercie
12. 4. 2005
PÍSEMNÁ MATURITNÍ ZKOUŠKA Z NJ
V úterý 12. dubna 2005 se na naší škole koná písemná část maturitní zkoušky z německého jazyka.
ředitelství školy
6. 4. 2005
MF DNES CUP 2005 - FLORBAL
Ve středu 6. dubna 2005 se družstvo naší školy ve složení Štěpán Šlechta, Pavel Podaný, Jan Větrovský (všichni oktáva), Lukáš Štádlík, Vladimír Šollar (oba 4.G), Radek Krejza (sexta), Jan Tejrovský, Jiří Jaroš, Vojtěch Marvan (všichni septima), Jan Odlas, Jan Šťastný (oba 1.G) zúčastnili v Lovosicích krajského přeboru škol ve florbale. Obhájili vítězný titul z minulého roku, čímž se stali prvním teamem od roku 1999, kdy se tento turnaj začal pořádat, kterému se podařilo zvítězit ve dvou ročnících po sobě. Nejlepším hráčem turnaje byl vyhlášen Lukáš Štádlík.
Štěpán Šlechta, oktáva
5. 4. 2005
PÍSEMNÉ MATURITNÍ ZKOUŠKY Z ČJ
Čas maturit se blíží. V úterý 5. dubna a ve středu 6. dubna vykonávají studenti čtvrtých ročníků písemnou část maturitní zkoušky z českého jazyka. V úterý jsou to studenti oktávy a 4. G, ve středu studenti SOŠ.
Soňa Kolařková
4. 4. 2005
EXKURZE NA ZVLÁŠTNÍ ŠKOLE
Studenti II.S navštívili v pondělí 4. dubna 2005 ZvŠ v Klášterci nad Ohří. Cílem této návštěvy bylo vyzkoušet si v praxi teoretické vědomosti z předmětu sociální psychologie. Studenti se po skupinkách účastnili výuky v běžných třídách na ZvŠ a v pomocných třídách. Mohli si vyzkoušet komunikaci se žáky s různými mentálními a kombinovanými postiženími. Děti ze Zvš k nám byly vctřícné a bylo znát, že z naší návštěvy mají radost. Oboustanně se těšíme ze spolupráce s naší odbornou školou a ZvŠ v Klášterci nad Ohří.
Mgr. Martina Abiadová a II.S
1. 4. 2005
COCA-COLA CUP
Kvalifikačního turnaje 5. ročníku Coca Cola školského poháru se zúčastnili zástupci studentů primy až kvarty.
Ing. Zdeněk Klusák
BŘEZNOVÉ AKCE

Příspěvky označené zkratkou sš jsou převzaty z plánu práce, který poskytuje sekretariát školy