ZÁŘÍ 2004   |   ŘÍJEN 2004   |   LISTOPAD 2004   |   PROSINEC 2004   |   LEDEN 2005   |  

ÚNOR 2005   |   BŘEZEN 2005   |   DUBEN 2005   |   KVĚTEN 2005   |   ČERVEN 2005   |  

ARCHIV - ÚNOR 2005
25. 2. 2005
OKRESNÍ KOLO OLYMPIÁDY V ANGLICKÉM JAZYCE
V pátek 25. února 2005 se na naší škole konalo OKRESNÍ KOLO OLYMPIÁDY V ANGLIČTINĚ v kategoriích I.A, I.B, II.A a II.B. Spolupořadatelem byl DDM Chomutov. Studenti naší školy se mohli účastnit v kategoriích I.B a II.B. V kategorii II.B vybojovala první místo studentka naší školy Jana Pešková z kvarty. Blahopřejeme a děkujeme za reprezentaci. Výsledky ve formátu .xls ke stažení zde.
Ing. Soňa Kolaříková
25. 2. 2005
TÉMATICKÝ VEČER PROBLÉMY VÝCHODU
V rámci školního filmového klubu Jeden svět se ve čtvrtek 24. února v kavárně Kulturního domu v Klášterci nad Ohří konal tématický večer PROBLÉMY VÝCHODU. Hostem projekce byl Amer Mustafa Ali, palestinský uprchlík
Roman Štětina
23. 2. 2005
DIVADELNÍ PŘEDSTAVENÍ
Ve středu 23. února 2005 jsme navštívili pohádkovou komedii Dalskabáty, hříšná ves v Městském divadle v Mostě. Zúčastnili se studenti tříd tercie, kvarta, I.S a II.S. Akci a pedagogický dozor zajišťovaly Mgr. Sadílková, Mgr. Švajcrová a Mgr. Marková.
Mgr. Hana Marková
19. 2. 2005
LYŽAŘSKÝ VÝCHOVNĚ VÝCVIKOVÝ ZÁJEZD
V sobotu 19. února se vrátili studenti z týdenního lyžařského výcvikového kurzu na Mariánské.
foto Jiří Marek, G1
17. 2. 2005
ŠKOLNÍ FILMOVÝ KLUB
Ve čtvrtek 17. února 2005 se v kavárně KD konala projekce z řady snímků promítaných v rámci školního filmového klubu JEDEN SVĚT. Na programu byl snímekVražedný stroj Rudých Khmérů.
O čem snímek vyprávěl? Sedmnáctého dubna 1975 převzali vládu v Kambodži definitivně Rudí Khmerové a odstartovali brutální genocidu, které postupně padlo za oběť na dva miliony lidí. Deset tisíc z nich našlo smrt v jednom z nejobávanějších koncentračních táborů 21 v Tuol Sleng. "Nezabili mě jen díky tomu, že se mé obrazy líbily velitelům tábora," říká jeden ze sedmi přeživších, který své otřesné vzpomínky oživuje pomocí barvy a štětce. Jeho realistické obrazy, fotografie a důkladně evidovaná "přiznání" umučených vězňů jsou konfrontovány s názory bývalých dozorců a mučitelů. Ti ani dnes nejeví sebemenší známky lítosti nad spáchanými zločiny, které jsou schopni s mrazivou autentičností rekonstruovat, a tvrdošíjně opakují, že jen poslušně plnili rozkazy nadřízených. Jejich cynický postoj k spáchaným zvěrstvům na ženách a dětech napovídá, jak složité bude v Kambodži vyrovnání s krvavou minulostí.
Roman Štětina
16. 2. 2005
ZÁJEZD DO DIVADLA MOST
16. února 2005 se uskutečnil další zájezd na divadelní představení Městského divadla v Mostě, tentokrát na hru N. Kazatzakise ŘEK ZORBA. Jde o muzikál o radosti ze života. Hráli: Klára Apolenářová, Otto Liška, Regina Razovová. Radim Madeja, Andrea Traganová j.h., Vít Herzina, Michal Pešek j.h., Jiří Rumpík, Přemysl Bureš, Bohuslav Patzelt, Jan Beneš, Jiří Kraus, Tomáš Alferi a další.
Eva Švajcrová
12. 2.2005
SOCRATES
V rámci projektu Sokrates zamířilo v sobotu 12. 2. 2005 14 studentů s Mgr. Š. Vajdečkovou a Mgr. L. Cvrčkovou do Prahy. Navštívili Národní muzeum a nádhernou výstavu Fotbal, která je ještě ke zhlédnutí do konce března 2005 a která se ke zpracování našeho tématu pro tento školní rok nesmírně hodila, neboť naše koordinátorská škola rozhodla omezit naše téma Kořeny sportu pouze na dvě disciplíny – tanec a fotbal. Proto jsme tuto výstavu detailně zpracovali a vše nabídneme k nahlédnutí na našich stránkách – Sokrates. Petr Messner a Karel Polák zpracují krátký film, který bude prezentován na dalším mezinárodním setkání v Geithainu dne 9. – 12. 3. 2005.
Mgr. L. Cvrčková
12. 2. - 19. 2. 2005
LYŽAŘSKÝ VÝCHOVNĚ VÝCVIKOVÝ ZÁJEZD
V sobotu 12. února odjela skupina studentů naší školy na lyžařský kurz. LVVZ je součástí vyučování tělesné výchovy na školách. Koná se každoročně a je určen pro studenty sekundy, kvinty, 1.S a 1.G. Provádí se podle platných učebních osnov a současně s cíli vzdělávacími a výchovnými plní i významné funkce zdravotní a zotavné. Letošní LVVZ se koná v období 12. až 19. února. Studenti budou ubytováni v chatě Lesanka v Mariánské. Lyžařský výcvik vedou kvalifikovaní instruktoři školního lyžování. Lyžařský instruktor je povinen při výcviku přihlédnout k výkonnosti, vyspělosti a zdravotnímu stavu žáků. Péče o zdraví je zabezpečena přítomností zdravotníka.
Fotoreportáž z loňského LVVZ
řš
11. 2. 2005
MATURITNÍ PLES SOŠ
V pátek 11. února 2005 se v KD v Klášterci nad Ohří konal maturitní ples třídy 4.S. Na programu plesu bylo: předtančení, nástup, šerpování, odšerpování, půlnoční překvapení.
4.S
11. 2. 2005
DIVADLO MOST
11. února 2005 navštívili studenti primy a sekundy divadelní představení v Mostě „Baron Prášil“. Pedagogický doprovod zajistili Mgr. Eliška Bernardová a Mgr. Pavel Horák.
Mgr. Eliška Bernardová
10. 2. 2005
FILMOVÝ KLUB - tématický večer BĚLORUSKO
Ve čtvrtek 10. února 2005 se od 18.00 hodin v kavárně KD v Klášterci nad Ohří konal tématický večer na téma Bělorusko. Hostem projekce byl Alexander Datii, běloruský novinář, který požádal o politický azyl v naší zemi v roce 1999. Po projekci filmu Nikdo nesmí nic slyšet. probíhala beseda s hostem. Téma filmu i besedy lze charakterizovat větami: Jsou novináři, kteří píší a novináři, kteří sice také píší, ale nepublikují. Myšlenky a informace těch druhých se jednoduše nehodí mocenským strukturám, které mají dostatek prostředků nepohodlné informace cenzurovat. Kdo má moc nad médii, má všechno. Vláda běloruského prezidenta Alexandra Lukašenka praktikuje tuto filozofii do důsledku, za což si loni od newyorského výboru na ochranu novinářů vysloužila ohodnocení třetího největšího nepřítele svobodného tisku na světě. Právo na úplné a objektivní informace je přitom základní lidskou svobodou. K čemu vede upírání tohoto práva? Jak se na cenzuru koukají novináři, kteří se psaným či mluveným slovem živí, a jak ji vnímají lidé? Jak moc nemocná je společnost, ve které je cenzura běžným jevem?
Roman Štětina
4. 2. 2005
MATURITNÍ PLES OKTÁVY
V pořadí již čtvrtý maturitní ples studentů 8letého cyklu GSOŠ se uskutečnil 4. 2. 2005. Celý ples se nesl v duchu země plné slunce a pohody – Řecka. V tomto stylu pojali maturanti i své předtančení, které ples zahájilo. Následovalo vystoupení mažoretek a barmanská show. V průběhu celého večera pak byla možnost zakoupení alkoholických i nealkoholických koktejlů. Po slavnostním nástupu byli maturanti ošerpováni. Toho se ujal ředitel Mgr. Jedlička, zástupce města Mgr. Mácha a třídní profesor Mgr. Kodytek, který poté, doprovázen hrou na flétnu, zazpíval studentskou hymnu. Následovalo tradiční profesorské a rodičovské sólo; celým večerem provázel jazzový orchestr BETA. Jako hosté plesu vystoupili taneční klub STYL a CRAZY BODY ROCKERS. Po půlnoci převzala otěže zábavy rock´n´rollová kapela THE BREAKERS R&R. Oslava dospělosti letošních maturantů skončila kolem 2. hodiny ranní a její hosté odcházeli spokojeni; dle slov rodičů i přátel byl tento ples zdařilý a na dobré úrovni.
studenti oktávy

Příspěvky označené zkratkou sš jsou převzaty z plánu práce, který poskytuje sekretariát školy