ZÁŘÍ 2004   |   ŘÍJEN 2004   |   LISTOPAD 2004   |   PROSINEC 2004   |   LEDEN 2005   |  

ÚNOR 2005   |   BŘEZEN 2005   |   DUBEN 2005   |   KVĚTEN 2005   |   ČERVEN 2005   |  

ARCHIV - ČERVEN 2005
NEPŘEHLÉDNĚTE
HEZKÉ PRÁZDNINY
Vedení školy a pedagogický sbor přeje všem studentům hezké prázdniny.
Studenti SOŠ a posledních čtyř ročníků gymnázia, nezapomeňte na svůj dcv. Za úkol máte obstarat si učebnice na nový školní rok, který začíná již 1. září 2005.
Přehled učebnic pro školní rok 2005/2006
Seznamy jsou ke stažení ve formátu .xls
Doporučené učebnice pro I. až IV. ročník SOŠ
Doporučené učebnice pro vyšší stupeň gymnázia
Studenti nižšího stupně gymnázia, tj. studenti tříd prima, sekunda, tercie a kvarta dostanou učebnice zapůjčené od školy.
ředitelství školy
ČERVNOVÉ AKCE
30. 6. 2005
VYSVĚDČENÍ
Ve čtvrtek 30. června rozdali třídní učitelé vysvědčení svým studentům. Nejlepším studentům z každé třídy předali vysvědčení s malou odměnou ředitel školy Mgr. Jiří Jedlička a zástupkyně ředitele Ing. Jaroslava Kovandová v hudebním salónku kláštereckého zámku.

Soňa Kolaříková
29. 6. 2005
SPORTOVNÍ DEN V AQUAPARKU
Ve středu 29. června se studenti, pedagogický sbor školy a také někteří bývalí studenti sešli k tradičnímu sportovnímu dni, který se letos konal v kláštereckém aquaparku již popáté. Za mohutného povzbuzování probíhala klání v plážovém volejbalu, plážovém fotbalu, streetballu, stolním tenise a štafetovém plavání.

Soňa Kolaříková
20. - 26. 6. 2005
TÝDEN ŠKOLNÍCH VÝLETŮ, ÚKLIDU A STĚHOVÁNÍ
V týdnu od 20. do 26. června se studenti kromě třídnických prací, úklidu a příprav na malování účastnili také nejrůznějších výletů, vycházek po okolí a projektů. Například nejmladší studenti navštívili Hrusice, studenti tercie zvolili pobyt v nově zařízeném kempu na Nechranicích, studenti kvarty se vypravili do Hamru na Jezeře, studenti III.S se utábořili v kempu Hradec u Kadaně. Jiné třídy zvolili pěší výlety po okolí. Někteří studenti se účastnili také zajímavých projektů. Například studenti septimy s Mgr. Cvrčkovou zvolili pobyt a poznávání Krušných hor (viz níže). Zajímavý projekt připravila pro studenty kvinty a zájemce z dalších tříd Ing. Foltýnová. Šlo o výlet do Harrachova s návštěvou lanového centra a sjezdem na raftu (foto a níže krátká zpráva).

Soňa Kolaříková
18. - 25. 6. 2005
PROJEKTOVÝ TÝDEN "KRUŠNÉ HORY OČIMA SEPTIMY"
V týdnu 18.-25. června 2005 se třída septima i se svou třídní pí. Mgr. Liesbet Cvrčkovou zúčastnila svého projektového týdne „ Krušné hory očima septimy“ aneb posledního společného výletu, který si perfektně užila ve Pstruží nedaleko Perninku. Navštívili Božídarské rašeliniště, Plešivec, Vlčinec, Černé jezírko a další. Ubytováni jsme byli v překrásném hotelu Zelené údolí, který se nachází na konci obce Pstruží. Starali jsme se o stravu, zábavu i úklid.
Reportáž připravujeme

Liesbet Cvrčková, Antonín Poláček
21.- 24. 6. 2005
PROJEKT ZEMĚ, VODA, VZDUCH - HARRACHOV
V úterý ráno jsme se sešli na kláštereckém nádraží a vyrazili jsme na šestihodinovou cestu do Harrachova. Po příjezdu jsme se ubytovali v kempu Jiskra. Po krátké přestávce jsme se vydali lanovkou na Čertovu horu a prohlédli si Mamutí skokanský můstek. Naším dalším cílem byly Mumlavské vodopády a pak jsme spěchali na večeři, která na nás čekala v harrachovské sklárně. Po výborné večeři jsme plašili zdejší zvěř svým zpěvem za doprovodu kytary. Druhý den dopoledne jsme si prohlédli zdejší sklárnu a nadchly nás šikovné ruce sklářů, které za moment dokázaly vykouzlit nádhernou skleničku a podívali jsme se i do muzeí skla a lyžování. Odpoledne nás čekala cesta do lanového centra, kde jsme si vyzkoušeli svou zdatnost a naučili se spolupracovat a spoléhat jeden na druhého. Nové zkušenosti jsme získali i na vodáckém výletě, při sjíždění krátkého úseku řeky Jizery. Večer šikovní kluci připravili táborák. Domů jsme dorazili unaveni po dlouhé cestě, ale spokojeni – získali jsme nové zážitky a zkušenosti.

Pavlína Kusbachová, Diana Budjačová
9. 6. 2005
PRACOVNÍ NÁVŠTĚVA GYMNÁZIA A STŘEDNÍ ODBORNÉ ŠKOLY V HOŘICÍCH
Ve dnech 8. a 9.června 2005 navštívila pětičlenná delegace pedagogů GSOŠ Klášterec nad Ohří, vedená ředitelem Mgr. Jiřím Jedličkou, partnerskou střední školu v Hořicích. Spolupráci s Gymnáziem a Střední odbornou školou sociálněsprávní v Hořicích zahájila GSOŠ v Klášterci již před dvěma lety. Cílem tohoto pracovního setkání pedagogů obou škol byla vzájemná výměna zkušeností, jedním z témat jednání byla též příprava rámcových výchovně vzdělávácích plánů pro oba typy škol. I v časově dosti náročném programu vybyla chvíle na prohlídku malebného podkrkonošského městečka Hořic a jeho okolí, kterou pro klášterecké pedagogy připravili jejich hořičtí kolegové. Pracovní setkání probíhalo ve velmi příjemné atmosféře a přineslo oběma stranám dosti zajímavých podnětů pro jejich další pedagogickou práci, přispělo k návazání nových pracovních kontaktů i utužení vzájemných přátelských vztahů. Na podzim školního roku 2005/2006 se obdobné setkání uskuteční na půdě kláštereckého gymnázia.
ředitelství školy
9. 6. 2005
FILMOVÝ KLUB
Poslední projekce v tomto školním roce proběhla ve čtvrtek 9. června 2005. O prázdninách nebudou projekce probíhat. Filmový klub se opět rozběhne od září. Budeme se těšit na Vaši účast…
Dagmar Radová
2. 6. 2005
BESEDA O IMAGE
Ve čtvrtek 2. června se studenti II.S a III.S zúčastnili besedy s vizážistkou a kosmetoložkou v jedné osobě - slečnou Radkou Čmírovou. Beseda začala popisem jednotlivých vrstev pokožky a dále jsme se dozvěděli, jak by se mělo správně pečovat o různé typy pleti. Slečna Radka také poradila zájemcům, jak se stát kosmetologem. Dále nás seznámila se značkami nejrůznějších kosmetických přípravků, pohovořila o typologii a seznámila nás se základy barevného poradenství. Ve druhé části besedy nám názorně předvedla ukázky správného odličování a líčení přímo na studentkách II.S - Dominice a Veronice. Celá přednáška byla zajímavá a pro některé i velmi přínosná.
Miroslav Metlický, II.S
2. 6. 2005
FILMOVÝ KLUB
Ve čtvrtek 2. června mohli zájemci z řad studentů školy i veřejnosti shlédnout dokument Stesky svědomité dcery režisérky Deborah Hoffmann (USA, 1994, 44 min.), který byl promítán v rámci školního filmového klubu. Když její matka onemocněla Alzheimerovou chorobou, snažila se Deborah Hoffmann o nemožné – chtěla zvrátit matčinu zapomnětlivost a zmatečnost. S postupující demencí se prohlubovala i frustrace, svědomité dcery“. Snímek, který je navzdory tématu optimistický, vypráví o cestě, jíž si Deborah prošla ke smíření s matčinou proměnou.
Projekce probíhají ve čtvrtek v kavárně KD Klášterec nad Ohří od 20.00 hodin
Dagmar Radová