ZÁŘÍ 2004   |   ŘÍJEN 2004   |   LISTOPAD 2004   |   PROSINEC 2004   |   LEDEN 2005   |  

ÚNOR 2005   |   BŘEZEN 2005   |   DUBEN 2005   |   KVĚTEN 2005   |   ČERVEN 2005   |  

ARCHIV - KVĚTEN 2005
26. 5. 2005
BAMBIRIÁDA
Ve čtvrtek 26. května 2005 se zástupci studentů našeho gymnázia zúčastnili v rámci Bambiriády 2005 florbalového turnaje žáků základních škol O pohár starosty města Chomutova. Účastnilo se celkem 12 družstev. Vítězem celého turnaje se stalo naše družstvo, dále získal Petr Barna (kvarta) titul nejlepšího gólmana turnaje a Martin Chocholáč (tercie) 3. místo v bodování střelců. Zúčastněným studentům blahopřejeme k vítězství a děkujeme za reprezentaci.
Ing. Soňa Kolaříková
26. 5. 2005
FILMOVÝ KLUB
Ve čtvrtek 26. května proběhla další z řady projekcí dokumentárních filmů v rámci školního filmového klubu. Na programu byl snímek Okno do duše umírajících režiséra Tomáše Škrdlanta (ČR, 1996,37 min.)
Hostem projekce byl dokumentarista Tomáš Škrdlant, režisér snímku, který se ve svém dokumentu zabývá vztahem dnešní společnosti ke smrti a umírání. Je lepší říci smrtelně nemocnému celou pravdu anebo spíše milosrdnou lež? Jaké jsou představy nejrůznějších lidí o ideálním odchodu z tohoto světa? Tyto a podobné otázky byly pak předmětem následné besedy. Ačkoli bylo téma velmi vážné, byla beseda místy veselá.
Dagmar Radová
16. - 23. 5. 2005
MATURITNÍ ZKOUŠKY OKTÁVY
V týdnu od 16. do 20. května 2005 pokračovaly na naší škole ústní maturitní zkoušky. V pondělí 16. 5. 2005 byly zahájeny maturitní zkoušky ve třídě oktáva. Funkci předsedkyně maturitní komise vykonávala v této třídě Ing. Jaroslava Mrázová z Gymnázia Bílina. Maturity v této třídě byly ukončeny v pátek 20. května. Studenti obdrželi svá maturitní vysvědčení na zámku v Klášterci nad Ohří v pondělí 23. května v 16.00 hodin.

O výsledcích maturitních zkoušek čtěte v sekci ředitel informuje.
Fotografie z průběhu maturit si mohou zájemci stáhnout přes ftp.kabel1.cz, jméno uživatele - foto. Heslo ví maturanti.


Ing. Soňa Kolaříková
19. 5. 2005
AUSTRÁLIE
Studenti některých tříd se v rámci výuky zeměpisu účastnili ve čtvrtek 19. května promítání diapozitivů na téma Austrálie pana Hořínka v městské knihovně v Klášterci nad Ohří.
19. 5. 2005
ŠKOLNÍ FILMOVÝ KLUB
Ve čtvrtek 19. května proběhla v kavárně KD další z projekcí v rámci školního filmového klubu. Na pořadu byl snímek Děti nenávisti (Mariella Crocella, Italy 2001, 40 min.)
Během válek v Bosně a v Kosovu bylo na 30 tisíc žen znásilněno. Výpovědi šesti z nich, které se musely vyrovnat nejen s těžkým válečným traumatem, ale i s početím "dítěte nenávisti".
Dagmar Radová
9. - 13. 5. 2005
MATURITNÍ ZKOUŠKY 4.G a 4.S
V pondělí 9. 5. 2005 byly na naší škole zahájeny maturitní zkoušky. V tomto týdnu probíhají maturity současně ve 4.S a ve 4.G. Studenty 4.S čekala v pondělí praktická část, ústní zkoušky postupně absolvovali od úterka do pátku. Studenti 4.G konali ústní zkoušky od pondělí do pátku. Na objektivitu dohlížely předsedkyně maturitních komisí Mgr. Eva Slámová z GSOŠ Hořice ve třídě 4.S a Mgr. Eva Mojžíšová z Gymnázia Teplice ve třídě 4.G.



V pátek byly maturity v obou třídách ukončeny. Svá maturitní vysvědčení převzali studenti na malé slavnosti, která se konala v pondělí 16. května 2005 na zámku v Klášterci nad Ohří.


Ing. Soňa Kolaříková
7. 5. 2005
TURISTICKÝ KROUŽEK - VÝLET NA BOŘEŇ
V sobotu 7. 5. 2005 vyrazil náš turistický kroužek na další z výletů. Ráno jsme vyjeli z kláštereckého nádraží směr Bílina, kam jsme dojeli zhruba po hodině jízdy. Z bílinského nádraží jsme podél řeky došli na náměstí, po krátké zastávce v cukrárně a nahlédnutí do kostela jsme se vydali ke kopci po zelené značce. Obešli jsme kopec zleva a dostali se na naučnou stezku, která nás dovedla až na vrchol Bořně – zvláštního čedičového útvaru, který je vstupem do Českého středohoří. I přes nepříznivou předpověď nám počasí přálo. Bylo oblačno, občas vykouklo i sluníčko, teplota vzduchu byla právě tak akorát pro výstup do kopce. Na vrcholu jsme byli dřív, než jsme předpokládali. Bundy, které jsme cestou sundali, nám nahoře přišli opět vhod. Zpátky jsme se vraceli druhou stranou kopce, došli jsme do lázeňské části Bíliny. kde jsme si čekání na vlak zkrátili na minigolfovém hřišti nedaleko zastávky. Pršet začalo až v Klášterci.


S. Kolaříková, J. Balejová, Š. Foltýnová
6. 5. 2005
POSLEDNÍ ZVONĚNÍ
V pátek 6. května 2005 skončila s vyučováním letošní oktáva. Od pondělka jim nastává "svaťák". Jejich poslední zvonění bylo opravdu netradiční. Každý čekal maturanty před školou v různých převlecích s razítky, voňavkami a kasičkou. Před školou byl však klid, žádné pískání, troubení, polévání vodou... Školou se neslo šuškání, že oktáva žádné zvonění nedělá, že to zbytečně ruší výuku, že je to dětinské, pozůstatek z minulých dob apod. Nikdo netušil, že se chystá přepadení. Maskovaní oktaváni se v tichosti plížili školními chodbami a poté útočili na jednotlivé třídy. Jako rukojmí zajali třídního učitele Mgr. Davida Kodytka a učitelku angličtiny Mgr. Miloslavu Koubovou. Přímý přenos z jejich pomalé likvidace vysílal školní rozhlas, kterého se teroristé zmocnili a přeměnili na kruté vězení. Teroristé požadovali za zajaté profesory výkupné. Jelikož nebyli spokojeni s vybranou částkou, nemilosrdně oba nebohé pedagogy zlikvidovali. A přitom to bývala taková slušná třída...


Další fotografie z posledního zvonění a také fotografie z průběhu maturit si mohou zájemci stáhnout přes ftp.kabel1.cz, jméno uživatele - foto. Heslo ví maturanti.
Ing. Soňa Kolaříková
5. 5. 2005
PROJEKT SOCRATES - JARNÍ KLÁŠTERECKÝ VOLEJBAL
Ve čtvrtek 5. května 2005 pořádala naše škola ve spolupráci s Městským úřadem Klášterec nad Ohří a stavební firmou ORŠULIAK v rámci projektu Socrates 1. ročník turnaje JARNÍ KLÁŠTERECKÝ VOLEJBAL. Turnaj proběhl ve sportovním areálu M-CLUBu (antukové volejbalové kurty vedle zimního stadionu) bohužel za nepříliš příznivého počasí. Soupeřilo celkem osm družstev. První místo vybojovalo družstvo Gymnázia Chomutov, druhé místo získalo družstvo ISŠ-OU-U Údlice a bronzovou příčku obsadilo družstvo SPŠ a VOŠ Chomutov.
Ostatní družstva se umístila v tomto pořadí: Gymnázium Kadaň, SPŠS a OA Kadaň, GSOŠ Klášterec, SOŠ a SOU Kadaň a SZŠ Chomutov. Vítězům blahopřejeme, všem družstvům děkujeme za účast a těšíme se na shledání v příštím roce.


Mgr. Valentina Kuchařová
4. 5. 2005
JIRKOVSKÁ PALETA
Základní umělecká škola je každoročně pořadatele celostátní výtvarné soutěže JIRKOVSKÁ PALETA. Ve XIII. ročníku získal 1. místo student naší školy Tomáš Řezníček. Blahopřejeme a děkujeme za reprezentaci.
Ing. Jaroslava Kovandová
2. - 5. 5. 2005
PROJEKT SOCRATES
V pondělí přijeli na několikadenní pracovní setkání zástupci zahraničních škol, se kterými spolupracujeme v rámci projektu Socrates. Je připraveno několik akcí, VELKÁ TANEČNÍ SHOW, výlet po okolí s večeří v Selském dvoře, 1. ročník turnaje JARNÍ KLÁŠTERECKÝ VOLEJBAL, výlet do Prahy a další. Podrobnosti o 3. pracovním setkání


Mgr. Liesbet Cvrčková

Příspěvky označené zkratkou sš jsou převzaty z plánu práce, který poskytuje sekretariát školy