ZÁŘÍ 2004   |   ŘÍJEN 2004   |   LISTOPAD 2004   |   PROSINEC 2004   |   LEDEN 2005   |  

ÚNOR 2005   |   BŘEZEN 2005   |   DUBEN 2005   |   KVĚTEN 2005   |   ČERVEN 2005   |  

ZÁŘÍ 2005   |   ŘÍJEN 2005   |   LISTOPAD 2005   |   PROSINEC 2005   |   LEDEN 2006   |  

ARCHIV - ŘÍJEN 2005
30. 11. 2005
STŘEDOŠKOLSKÉ HRY - VOLEJBAL
Střdeoškolských her ve volejbalu se zúčastnilo i naše chlapecké družstvo, které vybojovalo 4. místo
Mgr. Valentina Kuchařová
28. 11. 2005
EXKURZE V KOMERČNÍ BANCE
Studenti tříd 4.S, septimy a 3.G navštívili ve dnech 24., 25, a 28. listopadu pobočku Komerční banky v Klášterci nad Ohří. Zde vyslechli přednášku na téma bankovnictví a poté si mohli prohlédnout prostory Komerční banky. Milou průvodkyní jim byla ředitelka KB v Klášterci nad Ohří paní Eva Zušťáková.



Ing. Lenka Vondrašová, Mgr. Eva Švajcrová
25. 11. 2005
STUŽKOVACÍ VEČÍREK OKTÁVY
V pátek 25. 11. 2005 se uskutečnil stužkovací večírek třídy oktávy. Sešli se v krásném prostředí restaurace Selský dvůr v Perštejně. Dozvěděli jsme se velké tajemství, že studenti oktávy jsou na naší škole na osmileté stáži a pochází z Havaje. Myslím, že nás o tom přesvědčili – tančili všichni, zpívali všichni, bavili se všichni. K tanci a poslechu výborně hrála skupina Country 5 z Chomutova.


studenti oktávy
16. 11. 2005
NA NÁVŠTĚVĚ ZVLÁŠTNÍ ŠKOLY v Klášterci nad Ohří
Dne 16. 11. 2005 se ve Zvláštní škole v Klášterci nad Ohří konala přehlídka pěveckých dovedností žáků zvláštních škol, speciálních a pomocných tříd ZŠ našeho regionu. Studenti III. ročníku SOŠ v Klášterci, kteří s místní ZvŠ spolupracují již třetím rokem na projektu „Chceme žít spolu, ne vedle sebe“, stali se tak vedle zástupců MěÚ a sponzorů čestnými hosty a přišli děti z místní ZvŠ podpořit. Jejich neplánované pěvecké vystoupení v závěru soutěže, a milé dárky pro všechny vystupující byly pro jejich kamarády ze ZvŠ a zástupce Městského úřadu v Kláštereci nad Ohří i všechny účastníky milým překvapením. Studenti, vedeni svou třídní profesorkou Mgr. Eva Sadílkovou, byli odměněni nejen za toto vystoupení zaslouženým potleskem.




Jan Klement, III.S
16. 11. 2005
KLÁŠTERECKÝ ŠVIHÁK
Tradiční sportovní akce s protidrogovou tématikou - soutěž pro studenty ZŠ a SŠ ve skoku přes švihadlo. Garantem soutěže je starosta města Klášterce nad Ohří.
Akce proběhla v tělocvičně GSOŠ. Propozice soutěže najdete pod odkazem stálé akce.

VÝSLEDKY: titul absolutní klášterecký švihák a zároveň 1. místo v kategorii nejstarších studentů získala Simona Jílková (GSOŠ) výkonem 199 přeskoků za minutu. Ve stejné kategorii 2. místo Michaela Krejčová (190) a 3. místo Lenka Leslerová (181) - obě z GSOŠ. Ve III. kategorii obsadila 1. místo Barbora Kalců (176, GSOŠ), 2. místo Vít Štambera (175, GSOŠ) a 3. místo Jaroslav Čermuš (175, ZŠ Vejprty). Ve II. kategorii vybojovala 1. místo Tereza Vodvárková(150, ZŠ Vejprty), 2. místo Michaela Hirtová (148, ZŠ Vejprty), 3. místo Šárka Kohoutová (142, GSOŠ). V nejmladší kategorii zvítězila Kristýna Kotlárová (167, ZŠ vejprty), 2. místo Katrin Domingosová (96, ZŠ Vejprty). Nejmladší účastnicí byla dvouletá Viktorie Romová, výkonem 14 přeskoků získala 3. místo v kategorii nejmladších účastníků.
Mgr. Valentina Kuchařová
15. 11. 2005
FILMOVÝ KLUB
V rámci FK se v úterý 15. 11. od 18.00 promítal dokument Heleny Třeštíkové Hitler, Stalin a já. Jde o životní příběh Hedy Blochové. Hosty projekce byli zástupci organizace politických vězňů. Projekce a následná beseda probíhala v kavárně Kulturního domu v Klášterci nad Ohří.
Vojta Vlnas
15. 11. 2005
STŘEDOŠKOLSKÉ HRY
Na středoškolských hrách ve volejbalu obsadilo naše družstvo dívek 5. místo



Mgr. Valentina Kuchařová
11. 11. 2005
NOČNÍ VÝSADEK
V pátek večer se skupina patnácti studentů naší školy vydala na noční výsadek pořádaný DDM Volňásek. Po hodinové jízdě do neznáma byla skupina vysazena do noční tmy. Prvním úkolem skupiny bylo zjistit, kde se nachází a podle dalších instrukcí se vydala na dvacetikilometrový pochod okolím Jesenice. Noc byla mimořádně jasná, měsíc svítil na cestu a tak po šesti hodinách všichni zdárně dorazili do cíle.



Jana Balejová, DiS
11. 11. 2005
DNY OTEVŘENÝCH DVEŘÍ V ÚSTAVECH AV
Dnes odjeli zájemci z řad studentů vyššího gymnázia na exkurzi do Ústavů Akademie Věd v rámci TÝDNE VĚDY A TECHNIKY 2005. Navštíví Národohospodářský ústav, Ústav experimentální medicíny a Geofyzikální ústav.
RNDr. Peteriová
8. 11. 2005
DIVADELNÍ PŘEDSTAVENÍ
Dnes studenti 1.G a kvinty zhlédli divadelní představení "Poprask na laguně".
Mgr. Marková, Mgr. Švajcrová
6. a 7. 11. 2005
VÝSTAVA VZDĚLÁVÁNÍ 2006
Ve dnech 6. a 7. 11. se naše škola účastnila prezentační výstavy středních škol, středních odborných učilišť a vzdělávacích institucí pod názvem Vzdělávání 2006, kterou pořádá každoročně Okresní hospodářská komora Chomutov v chomutovské sportovní hale. Pro veřejnost byla výstava otevřena v neděli od 13.00 do 17.00 a v pondělí od 8.00 do 16.00 hodin.
ředitelství školy
7. 11. 2005
FILMOVÝ KLUB
Na pondělí byla pro studenty 3. a 4. ročníků a studenty semináře ZSV připravena školní projekce Filmového klubu. Tématem měsíce jsou "Příběhy bezpráví". Na programu byl dokument Olgy Somerové Ztracená duše národa II. Následovala beseda se zástupci organizace politických vězňů.
Mgr. Marková, Mgr. Švajcrová
5. 11. 2005
KLÁŠTERECKÉ KULTURNÍ ŽNĚ
V prvním listopadovém týdnu pořádalo Sdružení Klas ve spolupráci s KD Klášterec nad Ohří již tradiční přehlídku kláštereckých amatérských divadelních souborů. V několika představeních účinkovali také současní i bývalí studenti naší školy. Fotografie jsou z posledního večera. Na prvním snímku Mgr. David Kodytek v krátkém úvodním představení. Další fotografie jsou z představení Nebezpečné známosti v podání členů divadla Zdrhovadlo, ve kterém účinkovaly naše současné studentky Dagmar Radová (oktáva) a Irena Havránková (2.G). Další role ztvárnili naši bývalí studenti - Roman Štětina, Olina Ratajová a Dita Jandová. S dalšími soubory vystupovali Radek Krejza (septima), Patrik Havelka (tercie), Zuzana Michalcová (4.G) a Tomáš Lörincz (2.G) a z bývalých studentů Týna Klimešová a Ondra Schovanec.


Ing. Soňa Kolaříková
4. 11. 2005
BIOLOGICKÁ EXKURZE
Studenti tercie, III.G a septimy se zúčastnili exkurze do pražské firmy Beznoska (výroba umělých kloubů), dále navštívili Hrdličkovo muzeum člověka a 3D kino.


RNDr. Peteriová
1. 11. 2005
EXKURZE SOŠ - K-CENTRUM, AIDS PORADNA
1. 11. 2005 jsme byli na návštěvě v K-centru, kde jsme se dozvěděli spoustu nových a zajímavých informací o drogách, drogově závislých a jejich životě. Prohlédli jsme si terapeutickou, kontaktní, a odběrovou místnost a dále místnost s názvem „výměna“, která slouží k výměně injekčních stříkaček. Dále jsme se zúčastnili diskuze, kde jsme debatovali na téma drogy, přenosné nemoci… také jsme diskutovali o našich názorech pocitech a zkušenostech. Všichni pracovníci K-centra byli velice přívětiví, ochotní a rádi odpovídali na naše otázky

V tentýž den jsme navštívili AIDS poradnu, která je součástí chomutovské nemocnice. V AIDS poradně jsme poznali pana doktora Šafaříka, který nám ukázal, jak vypadá odběrová místnost a ordinace kde nám krátce sdělil něco málo o věcech týkajících se nemoci AIDS jako jsou: prostituce, drogová závislost, antikoncepce, způsoby přenosu, prevence… V této přednášce pan doktor pokračoval následujícího dne 2. 11. 2005 již u nás ve škole. Na této přednášce jsme se dozvěděli mnoho zajímavých informací. Dostali jsme také informační letáky a bylo nám puštěno video s touto tématikou, díky němuž jsme se seznámili s příběhy několika lidí, kteří jsou nakaženi virem HIV.
Celkově pro nás byla exkurze a přednáška velice poučná a budeme se určitě všichni těšit na nějakou podobnou příležitost, při které bychom se mohli seznámit ještě s jinými institucemi. Pedagogický dozor zajišťovaly Mgr. Abiadová a DiS. Balejová
II.S
1. 11. 2005
EXKURZE DO SKKS
V úterý 1. 11. byl třídám G1 a kvinta dopřán výlet do knihovny v Chomutově. Prohlédli jsme si jednotlivá oddělení včetně studovny a nahlédli do systému uspořádání knih, jaký jsme vKlášterci ještě nezažili. Našim očím také neunikla zajímavá výstava Milana Totha, Kamily Tothové, Olgy Kezniklové a Tomáše Javorského Arkánum v galerii Lurago. Některým z nás přišlo vhod poměrně dlouhé osobní volno, které mile potěšilo nohy zavilých turistů.
Alžběta Mokrá, G1