ZÁŘÍ 2004   |   ŘÍJEN 2004   |   LISTOPAD 2004   |   PROSINEC 2004   |   LEDEN 2005   |  

ÚNOR 2005   |   BŘEZEN 2005   |   DUBEN 2005   |   KVĚTEN 2005   |   ČERVEN 2005   |  

ZÁŘÍ 2005   |   ŘÍJEN 2005   |   LISTOPAD 2005   |   PROSINEC 2005   |   LEDEN 2006   |  

ÚNOR 2006   |   BŘEZEN 2006   |   DUBEN 2006   |   KVĚTEN 2006   |   ČERVEN 2006   |  

INFORMACE O ČERVNOVÝCH AKCÍCH
30. 6. 2006
OCENĚNÍ NEJLEPŠÍCH STUDENTŮ ŠKOLY
Každoročně jsou na konci školního roku oceněni nejlepší studenti naší školy. I letos proběhla malá slavnost za účasti rodičů a přátel studentů v hudebním salónku kláštereckého zámku. Letos získali toto ocenění a malou odměnu od školy studenti (foto 3 - horní řada zleva) Kateřina Kraminská, Miroslav Metlický, Patrik Havelka, Irena Havránková, Čeněk Hadrávek, Šárka Žižková, Barbora Tvrzová, Adriana Šindelářová, (sedící zleva) Pavlína Matoušová, Miroslava Buchtová, Jan Šťastný, Adéla Gieblová a Lenka Bílková.
Za GSOŠ studentům za jejich práci poděkovali ředitel školy Mgr. Jiří Jedlička a Mgr. Irena Klementová, za MÚ v Klášterci nad Ohří Mgr. Jaromír Mácha.
Ing. Soňa Kolaříková
29. 6. 2006
SPORTOVNÍ DEN V AQUAPARKU
Jako každoročně připravili tělocvikáři pro všechny studenty a pedagogy školy na poslední den před vysvědčením sportovní den "O pohár ředitele školy". Na sportovištích v kláštereckém aquaparku se hrál beach volejbal, streetball, beach fotbal, stolní tenis a v bazénu probíhala soutěž ve štafetovém plavání.
Ing. Soňa Kolaříková
29. 6. 2006
OZNÁMENÍ CHYSTANÝCH ZMĚN
Náš sbor dočasně opustí Mgr. Jana Balejová a bude se věnovat mateřským povinnostem. Přejeme hodně radosti s potomkem a také blahopřejeme k dosažení titulu Mgr.
Další změnu chystá Ing. Lenka Vondrašová. Dne 15. července vstoupí do stavu manželského. Blahopřejeme k odvážnému rozhodnutí a budoucím manželům přejeme hlavně hodně lásky. Dále opouští náš sbor zahraniční lektor Jakob Goertz a Ing. Zdeněk Klusák, který přechází na Gymnázium Kadaň
ředitelství školy
28. 6. 2006
SLAVNOSTNÍ PŘEDÁNÍ MEZINÁRODNÍCH CERTIFIKÁTŮ
Dne 28. června 2006 byla na kláštereckém zámku slavnostně předána osvědčení o úspěšném složení mezinárodní zkoušky z německého jazyka Zertifikat Deutsch a Fit in Deutsch 1 a 2. Jedná se o zkoušky Goethe Institutu s platností v 72 státech světa.
Mgr. Eliška Bernardová, Mgr. Eva Sadílková
27. 6. 2006
OZNÁMENÍ
Olga Vydrová a Pavel Horák oznamují, že byli oddáni dne 24. 6. 2006 na kadaňském hradě.
A dobře jim tak...
Olga a Pavel Horákovi
27. 6. 2006
ŠKOLNÍ VÝLETY
Studenti všech tříd se v termínu 22. 6 až 27. 6. účastnili výletů na různá místa za doprovodu svých třídních učitelů a dalšího pedagogického dozoru. Výlety byly jednodenní nebo několikadenní, také navštívená místa a náplň výletů byla různá. Například studenti kvarty odjeli na čtyřdenní pobyt na nechranické přehradě, studenti G1 odcestovali do Vysoké Jedle u Nejdku, studenti kvinty na prohlídku kulturních památek do Prahy, studenti 1.S rovněž do Prahy na promítání 3D filmu Safari a na zámek Červený Hrádek, studenti septimy na Máchovo jezero apod.
Ing. Soňa Kolaříková
22. 6. 2006
PROJEKT SRDCE NA DLANI - HLEDÁNÍ POKLADU
22. června 2006 uspořádala 2. S v rámci projektu Srdce na dlani cestu za pokladem pro druhou třídu 10. mateřské školy v Kadani. Hledání probíhalo v lesoparku. Cestou bylo připraveno několik stanovišť, kde malé děti plnily různé úkoly. Čekaly na ně odměny v podobě omalovánek a drobných hraček. V cíli pro ně 3 piráti střežili poklad – truhlu plnou sladkostí. Počasí se vydařilo, naše studentky jsou šikovné a dětem ze školky připravily pěkný program. Akce sklidila velký úspěch na všech stranách. Vedení naší školy posléze obdrželo děkovný dopis od ředitelky MŠ.
Mgr. Olga Vydrová a 2. S
21. 6. 2006
EKOLOGICKÝ PROJEKT
Studenti nižšího gymnázia a prvních ročníků vyššího stupně a SOŠ se účastnili ekologického projektu. Projektu se účastnilo také 16 učitelů. První část projektu se konala v 27. května. Jednalo se o úklid levého břehu řeky Ohře (viz archiv). První části projektu se účastnili se zájemci ze všech tříd.
Druhá část projektu spočívá v mapování města. Studenti primy a sekundy mapuvali sběrná míst tříděného i netříděného odpadu na území města. Dále pro ně byla připravena exkurze do sběrného dvora v Ciboušově. Studenti tercie a kvarty vyhledávali, fotografovali a zakreslovali do mapy města černé skládky, studenti kvinty poničené památky a studenti G1 a S1 mapovali klady a zápory našeho města z estetického hlediska. Vyhledávali, fotografovali a zakreslovali do mapy města hezké a upravené části nebo naopak poničená a nehezká místa na území našeho města a jeho okolí.
Během týdne studenti zpracovali nafocené materiály, cd nosiče s výsledky jejich práce budou poskytnuty odboru životního prostředí MÚ v Klášterci nad Ohří.
Ing. Zdeněk Klusák, Ing. Soňa Kolaříková
20. 6. - 23. 6. 2006
VODÁCKÝ A CYKLOTURISTICKÝ KURZ
Všechno začalo tím, že se profesorka Foltýnová rozhodla zorganizovat vodácký a cyklistický kurz. Velice obětavě telefonovala na všechny strany, tu kvůli obědům (dáte si sladké knedlíky nebo knedlo-vepřo-zelo?), tu kvůli lodím, instruktorům, tábořištím nebo třeba kvůli studentům, kteří se přihlašovali a odhlašovali…

Její námaha se ale vyplatila. Vše běželo jak po drátkách. Začínalo se v Královském Poříčí. Zde jsme se setkali s intruktory z firmy Putzer, prošli jsme krátkým - pro některé nejmenované profesorky příliš krátkým? - školením a už se začalo 46 studentů naloďovat do poněkud vratkých kánoí. Velkou rovnovážnou výhodu mělo šest rafťáků vedených dvěma kapitány: dvěma Honzy – Kroupou a Šťastným (ten zároveň fungoval jako kameraman). V tu dobu vyrazili na svou první trasu i cyklisté v čele s profesorem Kodytkem. Převážení stanů a spacáků a zároveň role druhého kameramana se ujal velice obětavý pan Vaněček.
Jako první se hned pět minut po nástupu do lodi cvakly dvě nejmenované profesorky, naštěstí loď za dvacet tisíc korun díky včasnému zásahu instruktora nikam neodplula, ani obě profesorky k velké radosti studentů proud neodnesl.
Odpoledne jsme se všichni sešli v tábořišti v Lokti, které bylo nechutným způsobem přeplněné. Ale my vydržíme hodně, i nekonečnou noc, v níž se dalo dělat všechno možné jen ne spát. Ráno v Lokti se mlha z údolí zvedala velice neochotně, nakonec si však dala říct a začal další krásný den. Směřovali jsme přes Karlovy Vary, přes peřeje Hubertus do Dubiny, kde nás čekaly ty vytelefonované knedlíky. Před Karlsbadem nás zastihla menší bouřka a deštík, což poznamenalo zastávku v lázeňském městě. Dvě nejmenované profesorky se navlékly do pláštěnek a s imagí svěřenců Jedličkova ústavu na výletě vyrazily do města. Ostatní studenti s nimi nechtěli mít nic společného a předstírali, že k nim nepatří.
Hubertus se na nás řádně připravil, slíznul hned šest našich lodí. Pavel Kožula měl výjimečnou příležitost vyzkoušet, jestli je jeho mobilní Siemens opravdu vodotěsný. Nejdříve se zdálo, že nastal komunikační exitus, ale telefon se na druhý den jako zázrakem vzpamatoval. I ostatní vyklopení koupel ve zdraví přežili. Dvě nejmenované profesorky sjely peřeje pozadu, čímž pobavily všechny přítomné.
Další den jsme se vydali z Dubiny do Vojkovic. U jezu v Radošově jsme museli přivolat sanitku k jedné studentce, která si stěžovala na prudké bolesti břicha. Později se ukázalo, že nešlo o nic vážného a všichni si mohli oddechnout. Ve Vojkovicích nám uvařili skvělou večeři a majitel tábořiště nainstaloval do jídelny dvě televize, abychom mohli sledovat fotbalový zápas mezi Českou republikou a Itálií. Vlast, navzdory našemu fandění, prohrála, ale nám to náladu nezhoršilo. Večer jsme si u ohně opékali buřty, zpívali, hráli na kytaru.
I poslední den vydrželo pěkné počasí. Dvě nejmenované profesorky se opět udělaly a díky nim a poťouchlému instruktorovi se vyklopily také blondýnky, které ač na vodě poprvé, zvládly celý kurz elegantně bez problémů – za toto cvaknutí opravdu nemohly. Rovněž třetí nejmenovaná profesorka se trochu vymáchala v řece. V domnění, že je v lodi u instruktora v úplném bezpečí, se lehkovážně opalovala tak dlouho, až se druhý instruktor rozhodl na toto bezpečné plavidlo zaútočit. Koupal se tedy kdekdo, ale kánoe všechno vydržely a mohli jsme je v  Perštejně v pořádku odevzdat. Cyklisté se, stejně jako vodáci, nenechali zahanbit a zvládli bez problémů i trasy ukrutného dějepisce Kodytka.
Tož řeko, ahoj! Kdepak, správní vodáci a bikeři se sjíždějí na Ohři. Doufáme, že i my jsme si tě neužívali naposledy.
Mgr. Miloslava Koubová