ZÁŘÍ 2004   |   ŘÍJEN 2004   |   LISTOPAD 2004   |   PROSINEC 2004   |   LEDEN 2005   |  

ÚNOR 2005   |   BŘEZEN 2005   |   DUBEN 2005   |   KVĚTEN 2005   |   ČERVEN 2005   |  

ZÁŘÍ 2005   |   ŘÍJEN 2005   |   LISTOPAD 2005   |   PROSINEC 2005   |   LEDEN 2006   |  

ÚNOR 2006   |  

ARCHIV - BŘEZEN 2006
30. 3. 2006
STŘEDOŠKOLSKÉ HRY VE FUTSALU
Ve čtvrtek 30. března se v městské sportovní hale SSZ v Chomutově konaly středoškolské hry ve futsalu. Za naši školu se zúčastnilo družstvo ve složení Vojta Marvan, Jan Tejrovský, Jiří Jaroš, Erik Krejčí, František Cvrček, Vladimír Zubko a Jan Odlas. Družstvo vybojovalo 4. místo ve skupině.


Ing. Zdeněk Klusák
27. 3. 2006
ŠPLHOUN 2006
Dne 27. 3. 2006 se na 3. ZŠ v Klášterci nad Ohří konala soutěž ve šplhu Šplhoun 2006. Za naši školu soutěžilo několik studentů, 1. místo v kategorii IV. dívek vybojovala Aneta Zebischová (sekunda), 3. místo v kategorii IV. chlapců získal Václav Brynda (sekunda) a 2. místo v kategorii V. Pavel Simandl (tercie)


Ing. Zdeněk Klusák
27. 3. 2006
SRDÍČKOVÉ DNY
Ve dnech 27. a 28. 3. proběhne celorepubliková akce Srdíčkové dny. Touto akcí získává občanské sdružení Život dětem finance na podporu a vybavení především dětských nemocnic. Naši studenti se do akce zapojí formou prodeje plastikových srdíček s logem občanského sdružení a podpoří tak snahu o zlepšování kvality péče o nemocné děti. Akce se účastní studenti septimy, 3. G a 2.S


Jana Balejová,DiS.
26. 3. 2006
ITÁLIE - VÝMĚNNÝ POBYT STUDENTŮ, III. PRACOVNÍ SETKÁNÍ
V rámci výuky cizích jazyků odjela v neděli večer dvacetičlenná skupina studentů za doprovodu tří vyučujících na pětidenní výměnný pobyt do Itálie. Cílem cesty je městečko Fermo, kde se nachází naše partnerské gymnázium. Studenti budou ubytováni přímo v italských rodinách. Ve stejném termínu se zde uskuteční třetí pracovní setkání zástupců partnerských škol spolupracujících v rámci projektu Socrates. Na programu je návštěva školy a výuky, prohlídka města Fermo a okolí, dále jednodenní výlet do Říma a zastávka ve městech Padova, Verona a Florencie.
Mgr. Vajdečková, Mgr. Cvrčková
24. 3. 2006
ANGLIE - POZNÁVACÍ ZÁJEZD
Ve čtvrtek večer se vrátila skupina studentů ze šestidenního poznávacího zájezdu do Anglie. Cestou do Anglie se skupina zastvila v Lucemburku, kde si prohlédla si město, následovala zastávka v Brusselu u Atomia. V Londýně studenti absolvovali pěší okruh za pamětihodnostmi, návštívili např. katedrálu sv. Pavla, pevnost Tower, most Tower Bridge, dále navštívili muzeum voskových figurin Madame Tussauds, Big Ben s parlamentem, Westminster Abbey, Buckinghamský palác, Trafalgarské náměstí, Downing Street, náměstí Leicester Square, Picadilly Circus a další. Součástí zájezdu byla také prohlídka Cambridge - jednoho z nejznámějších univerzitních měst světa, dále prohlídka jednoho z nejznámějších turistických středisek Anglie, rodiště W. Shakespeara - městečka Stratfordu.

V městečku Warwick navštívili středověký hrad, dále univerzitní město Oxford s řadou historických domů, parků a univerzitních budov. Studenti navštívili také Wales, jednu ze čtyř částí Anglie. Prohlédli si zde město Chepstow, ruiny opatství Tintern a tržní město Monmouth, na závěr dne pak zbytky římských kasáren a amfiteatru v Caerleon. Nechyběla návštěva Windsoru s prohlídkou starobylého města se zámkem a parkem a také sídla anglických panovníků.
Ing. Šárka Foltýnová
22. 3. 2006
OKRESNÍ KOLO OLYMPIÁDY V ZEMĚPISE
Na Gymnáziu Kadaň se ve spolupráci s DDM Chomutov konalo okresní kolo olympiády v zeměpisu. Za naši školu soutěžilo několik studentů v různých kategoriích. Nejúspěšnější byla studentka primy Adriana Šindelářová, která ve své kategorii zvítězila a vybojovala si postup do krajského kola, které se bude konat v dubnu. Blahopřejeme a děkujeme za reprezentaci školy


Ing. Soňa Kolaříková
22. 3. 2006
NÁVŠTĚVA ÚSP V KADANI
Ve středu 22. března 2006 jsme s naší třídou 1.S a s doprovodem paní učitelky M. Abiadové a L. Vondrašové navštívili ÚSP v Kadani. Hned po příchodu jsme byli informováni vedoucí tohoto zařízení, že tento ústav je rozdělen do dvou budov, kdy na první budově jsou umístěni spíše mladší a schopnější klienti, zatímco na druhé budově převažují starší imobilní klienti. Poté nás vedoucí provedla po celé první budově, která je po nedávné rekonstrukci bezbariérová. Všichni jsme byli zpočátku trochu nervózní, nevěděli jsme na co máme být připraveni a jak se máme chovat, protože většina z nás v minulosti neměla zkušenosti s mentálně postiženými lidmi. Ale jakmile nás všechny začala objímat a pusinkovat malá šestiletá holčička (nejmladší klientka ústavu), tak z nás všechno opadlo a už jsme se těšili až se pustíme s dětmi do práce a začneme společně malovat logo školního projektu Srdce na dlani. Byli jsme moc rádi, když jsme viděli, jak se s chutí zapojují a jsou nadšeni z naší návštěvy. Všichni jsme odešli s dobrým pocitem u srdce a určitě i s pozměněným názorem na věc.
Šárka Žižková, I.S


Celá třída jsme se setkali v Kadani. Poté co jsme došli k prvnímu ústavu, který se jmenuje „Brouček“, rozdělili jsme se na dvě skupiny. Naše druhá skupina vyrazila do druhého ústavu „Beruška“. A celou cestu do ústavu jsme přemýšleli jak to tam asi bude, jak budeme reagovat a jak se zachováme v případě nějakých obtíží. Děvčata měly strach z toho, jaké bude prostředí a jak budou reagovat na děti s vážnějším postižením. Všechny obavy vzrostly ještě víc, když jsme stáli před budovou. Ale i ty nejhorší obavy byly zbytečné. V ústavu to krásně vonělo a byl skvěle vybaven. Stěny byly krásně ozdobeny obrázky, které vlastnoručně vyrobily děti v ústavu. Postupně za doprovodu hlavní sestry jsme procházeli ústavem.V horním patře byli převážně „ležáci“ a ve druhé polovině patra byly děti, které ležely v postýlkách a byly právě po snídaně, byly celkem zamlklé a my pořádně nevěděli co máme dělat. Když jsme sešli dolů do 1. patra, věděli jsme, že přinášíme radost. Děti byly nadšené a dost jsme se nasmáli, pak jsme rozdali nějaké dárky a sladkosti a museli se rozloučit. Vyrazili jsme do ústavu Brouček, kde jsme pracovali již jako celá třída na projektu „Srdce an dlani“. Poté jsme udělali pár fotek na památku a rozloučili jsme se. Byl to skvělý zážitek a každý, kdo tyto lidi pozná bude mít na ně jiný názor. Každý člověk má v sobě něco krásného a i tito lidé si zaslouží být milováni.
Jiří Mahlej, 1. S
studenti I. S
21. 3. 2006
ŠKOLNÍ FILMOVÝ KLUB JEDEN SVĚT
V rámci školního filmového klubu Jeden svět se v úterý 21. března konala projekce dokumentárního snímku NEJMLADŠÍ VĚZEŇ (Ditsi Carolino, Filipíny 2004, 64 min).
Hlavní postavou filmu je jedenáctiletý chlapec Bunso, odpykávající si trest za drobné krádeže ve vězení filipínské metropole Manily, společně se stovkami dospělých vězňů, mnohdy sedících za znásilnění či vraždu.
Projekce probíhají v kavárně Kulturního domu v Klášterci nad Ohří od 19.00 hodin.
D. Radová, V. Vlnas
17. 3. 2006
SPORTOVEC ROKU 2005
V pátek 17. března byly v kině Svět v Klášterci nad Ohří vyhlášeny výsledky ankety o titul Sportovec roku 2005. toto ocenění získali také dva studenti naší školy - Jan Putyra a Martin Chocholáč (oba kvarta) v kategoriích mládeže do 14 let a mládež do 18. let získal ocenění Jan Putyera. Oba studenti hrají hokej. Více fotografií z vyhlášení ankety na stránkách Kláštereckých novin.

Ing. Soňa Kolaříková
14. 3. 2006
ŘEKNI MI NĚCO O SOBĚ - RENÉ
V rámci školního filmového klubu byla pro studenty školy, ale i další zájemce z řad veřejnosti připravena projekce dokumentárního snímku Heleny Třeštíkové Řekni mi něco o sobě - René.
René je zavřený od svých šestnácti let. Režisérka se s ním setkala těsně před jeho osmnáctinami v nápravném zařízení pro mladistvé v Libkovicích. Po amnestii se fláká, žádná práce ho neuspokojuje a krade. Za chvíli je zavřen zase. Historie se opakuje a René se postupně utvrzuje ve své životní filosofii - chvíli si užívat venku, pak být ve vězení a tak pořád dokola.
Po projekci následovala beseda s hostem. Hostem projekce byl pan Rech, který prošel pracovně výchovným ústavem v Kamenickém Šenově.
Vojtěch Vlnas
14. 3. 2006
EXKURZE NA ELEKTRÁRNU TUŠIMICE II
Sudenti sexty a 2.G se zúčastnili v rámci výuky chemie exkurze na elektrárnu Tušimice II. Navštívili úpravnu vody, laboratoře a také provoz.


Ing. Voříšek, Ing. Foltýnová
13. 3. 2006
GEOLOGICKÁ EXKURZE
Studenti kvarty a zájemci z kvinty a I.G odjeli v pondělí 13. března na geologickou exkurzi do Prahy. Cílem exkurze bylo seznámit se s činností geofyzikálního ústavu, seznámit se se seizmologickou aktivitou v oblasti krušnohorského zlomu. Studenti navštívili geopark, který je součástí ústavu a poznávali některé horniny. Potom navštívili mineralogické sbírky Národního muzea na Václavském náměstí, kde mohli pozorovat vzhled mnoha minerálů a hornin. K prohlídce byl zajištěn odborný výklad. V závěru dne navštívili kino Oskar Max s 3D projekcí filmu o žralocích.


RNDr. Peteriová
6. 3. - 10. 3. 2006
JARNÍ PRÁZDNINY
V týdnu od 6. do 10. března mají jarní prázdniny školy v okrese Chomutov
ředitelství školy
3. 3. 2006
PŘEDNÁŠKA SEX, AIDS, VZTAHY
V pátek 3. března se studenti kvarty, kvinty, 1.G a 1.S zúčastnili přednášky "Sex, AIDS, vztahy".
ředitelství školy
2. 3. 2006
KRAJSKÉ KOLO OLYMPIÁDY V NJ
Dne 2. 3. 2006 proběhlo v Litoměřicích krajské kolo olympiády německého jazyka. Z naší školy se zúčastnila vítězka okresního kola Irena Havránková (G3), která obsadila v krajském kole 3. místo. K úspěchu srdečně blahopřejeme.
Mgr. Liesbet Cvrčková
2. 3. 2006
ZPÍVÁNÍ V DOMOVĚ DŮCHODCŮ
Ve čtvrtek 2. března navštívili studenti 1. S a 2. S v rámci projektu Srdce na dlani u příležitosti mezinárodního dne žen Domov důchodců v Kadani. Pro babičky si připravili řadu písní. Příjemným zakončením bylo předání dárků, které vyrobili studenti 4.S.


Ing. Lenka Vondrašová
2. 3. 2006
SILOVÝ TROJBOJ
Okresní kolo v silovém trojboji se konalo ve čtvrtek 2. března na Gymnáziu Kadaň. V kategorie V. (chlapci ročníky 86 - 90) obsadilo naše družstvo ve složení Radim Halász, Jan Palkoska, Jan Miško, Jan Tejrovský a Patrik Poc páté místo.
Ing. Zdeněk Klusák
1. 3. 2006
NÁVŠTĚVA V DĚTSKÉM DOMOVĚ MAŠŤOV
Studenti tříd prima, sekunda, tercie, kvarta a studenti SOŠ navštívili dne 1. března Dětský domov v Mašťově. Z každé třídy jelo na návštěvu několik studentů. Dětem přivezli dárky, připravili pro ně různé zábavné soutěže, taneční a pěvecká vystoupení, děti si mohli zazpívat do mikrofonu. Všichni se bavili na diskotéce, o kterou se postarala paní učitelka Michaela Dlouhá. Svou taneční choreografii předvedli dětem Patrik Havelka (tercie) a Jana Šťastná (kvinta). Monika Dlouhá (prima) dětem zazpívala. Pro nás bylo naopak přichystáno pohoštění - chlebíčky, bábovky, ovoce atd. Měli jsme možnost vyměnit si adresy a nabídnout někomu z dětí strávit například víkend v naší rodině.


Patrik Havelka, Štěpánka Kadlecová