ZÁŘÍ 2004   |   ŘÍJEN 2004   |   LISTOPAD 2004   |   PROSINEC 2004   |   LEDEN 2005   |  

ÚNOR 2005   |   BŘEZEN 2005   |   DUBEN 2005   |   KVĚTEN 2005   |   ČERVEN 2005   |  

ZÁŘÍ 2005   |   ŘÍJEN 2005   |   LISTOPAD 2005   |   PROSINEC 2005   |   LEDEN 2006   |  

ÚNOR 2006   |   ÚNOR 2006   |  

INFORMACE O DUBNOVÝCH AKCÍCH
30. 4. 2006
REJ ČARODĚJNIC
V neděli 30. dubna 2006 pořádal DDM Volňásek tradiční REJ ČARODĚJNIC. Čarodějnice se shromáždily u zámku a pak následoval společný odlet do Peřejích, kde byly připraveny soutěže, hudba a velký oheň. Velký dík patří studentům tercie, kvinty a sexty za pomoc při pořádání sportovních her a soutěží pro nejmenší čarodějnice.

čarodějnice souteže soutěže


Ing. Zdeněk Klusák
29. 4. 2006
TURISŤÁK
V sobotu 30. dubna 2006 jsme měli v plánu výlet na Červený Hrádek. Vzhledem k velmi deštivému počasí jsme museli náš plán změnit a místo výletu jsme si zašli zaplavat do městských lázní. Také jsme se podívali na některé z programů Chomutovských slavností, které právě probíhaly.


Jana Balejová, DiS
25. 4. 2006
JARNÍ PROCHÁZKA
V rámci projektu Srdce na dlani připravili studenti 2. S další akci, tentokrát pro obyvatele Domu s pečovatelskou službou v Kadani. Dne 25. 4. 2006 společně vyrazili na jarní procházku historií města. Pomalu došli z kadaňského hradu, přes náměstí, po pěší zóně, přes městský park až do Františkánského kláštera. Cestou učinili několik zastavení u vybraných historických zajímavostí města. Na závěr rozdaly studentky babičkám a dědečkům drobné dárky vyrobené třídou 4. S.

Následující dopis obdrželo vedení GSOŠ od vedoucí pečovatelské služby v Kadani, paní Jitky Polednové:
Vážení,
chtěla bych poděkovat Vašim studentkám a jejich odbornému dozoru paní Vydrové. Dne 25. dubna uspořádaly pro naše seniory jarní procházku historií Kadaně. Povyprávěly jim o dějinách vzniku Kadaně, doprovázely je po historických památkách. Je velmi příjemné, že v dnešní době dokážou vznikat vztahy mezi seniory a mládeží. Pro všechny to bylo určitě plodné, probíhaly debaty a naši senioři se mnohdy i blýskli jinou informací než si nastudovaly studentky. Určitě se zrodila nová přátelství, svědčí o tom vyměněné telefony a pozvání do domácnosti našich obyvatel. Studentky tomuto projektu věnovaly určitě hodně času a všechny si nás získaly vlastnoručně vyrobenou pozvánkou, která pro nás představovala malé umělecké dílo. Všichni ji máme vystavenou! Za obyvatele kadaňských pečovatelských domů přeji studentkám hodně úspěchů a zdařilých akcí.

Jitka Polednová
Vedoucí pečovatelské služby Kadaň

Mgr. Olga Vydrová
25. 4. 2006
EXKURZE DO ZBŮCHU
25. 4. 2006 navštívili studenti III. a IV.S. ÚSP ve Zbůchu u Plzně. Tento ústav je určen pro klienty od 5 do 27 let, ale pobývali zde i starší. Ústav nabízí různé formy pobytu – denní, týdenní a je zde možnost i chráněného bydlení.

Klienti mají možnost vzdělávat se ve speciální škole, na kterou navazuje speciální učiliště (obor šička, zahradník).

Jiní klienti pracují v chráněných dílnách, které mají spoustu zakázek i pro zahraničí. S klienty, kteří jsou TZP pracují odborní terapeuti. Provádějí terapie, např. Canisterapie (terapie se psy), Hypoterapie (terapie s koňmi) a Ergoterapie (terapie prací). Ústav má k dispozici také bazén s pohyblivým dnem. Prostředí kolem ústavu je rozlehlé a velmi pěkné.




Mgr. Martina Abiadová
19. 4. 2006
PŘEDNÁŠKA PANÍ ČAPKOVÉ
Ve středu dne 19. dubna 2006 nás navštívila paní Čapková, maminka Janičky, která se nakazila meningitidou, když jí bylo třináct let. Kvůli tomuto závažnému onemocnění se Janička stala mentálně postiženou. Herpes viry, které způsobují pásový opar, spolu s meningokokem jí poškodily část mozku a navíc se u ní objevila silná epilepsie. Vše co uměla, její sny a přání, všechno bylo najednou ztraceno. Janička strašně ráda tancovala, měla možnost se stát fotomodelkou a do budoucna se chtěla stát porodní asistentkou. Obdivujeme paní Čapkovou, že si nechala svou dceru ve vlastní péči a že dokáže vyprávět o takovém osudu své dcery a celé rodiny. Určitě jsme všechny, které jsme slyšely tento příběh dostaly jiný náhled na tyto věci. Tímto ještě jednou děkujeme paní Čapkové.


Studentky II.S
19. 4. 2006
MLADÝ ZDRAVOTNÍK
V rámci zájmového kroužku MLADÝ ZDRAVOTNÍK nacvičovaly studenti na posledním setkání obvazovou techniku a připravovali se na soutěž mladých zdravotníků, která proběhne 11. května v Kadani.


Jana Balejová, DiS
12. 4. 2006
OKRESNÍ KOLO VE VOLEJBALU
Družstvo děvčat ve složení Gregorová, Navrátilová, Kuchařová, Kalců, Rulcová, Kašperová, Gorischová a Rabštejnková zúčastnilo okresního kola ve volejbalu. V hrací skupině se umístila na pěkném 2. místě. Děkuji za vzornu reprezentaci.
Táňa Eliášová
12. 4. 2006
POZNÁVACÍ EXKURZE STUDENTŮ GSOŠ KLÁŠTEREC NAD OHŘÍ
Dne 12. dubna se vypravila početná skupina studentů naší školy do hlavního města Prahy. Vedoucí a organizátorka celého zájezdu, RNDr. Peteriová, pro studenty zajistila návštěvu několika velmi atraktivních míst. Studenti nejprve navštívili expozici mořské fauny a flóry Mořský svět v Praze-Holešovicích. Přestože odborný výklad pracovníků tohoto zařízení nemohl být z technických důvodů realizován, studentům se návštěva této výstavy velmi líbila. Snad nejvíce všechny přitahovalo akvarium se dvěma velkými žraloky, „hvězdou dne“ se stal i rejnok či ohromný humr. Studenti též obdivovali podmořskou faunu, jež byla v akváriích hojně zastoupena. Fotoaparáty jen cvakaly a RNDr. Peteriová musela zodpovědět řadu dotazů.
Tzv. osobní volno vyplnili studenti velmi snadno. Atrakce Matějské poutě nenechaly chladným žádného z účastníků této exkurze a naši –náctiletí studenti se rádi a ochotně vrátili do svých dětských let.


V odpoledních hodinách pokračoval program exkurze v prostorách Veletržního paláce, v nichž má svou stálou expozici Národní galerie.
Studenti se podle svého zájmu rozdělili do dvou skupin .První skupina absolvovala výukový program Umění a kýč , v jehož průběhu se účastníci alespoň v kostce dozvěděli, jak kýč poznat a čemu vlastně podobná dílka slouží.
Druhá skupina se zúčastnila pracovního programu s názvem Česká moderna aneb Boj o nového člověka. Dlužno podotknout, že podobných výukových programů pořádaných pracovníky Národní galerie se naši studenti neúčastnili poprvé. Vědí, že je čeká zajímavá náplň těchto programů, mnoho nových informací a v neposlední řadě i přitažlivý a na hře založený způsob práce.
Ve večerních hodinách , vybaveni dekami a teplými bundami, zamířili studenti ke Křižíkově fontáně. Téměř hodinová hudební produkce skupiny Queen doplněná vodní show – zářivými a neustále se proměňujícími vodními gejzíry Křižíkovy fontány uchvátila všechny návštěvníky. I když se studenti vrátili do svých domovů až v pozdních nočních hodinách, své účasti na této podnětné a zajímavé exkurzi rozhodně nelitovali.
Spokojenost studentů, jejich pochvalná slova jenom dokazují, že výchovně vzdělávací akce tohoto typu jsou více než potřebné.
RNDr. Peteirové právem patří dík.
Mgr. Irena Klementová
11. 4. 2006
O POHÁR STAROSTY MĚSTA KLÁŠTEREC NAD OHŘÍ
V úterý 11. dubna se na Zvš v Klášterci nad Ohří konal VI. ročník turnaje ve florbalu O pohár starosty města Klášterec nad Ohří. Naše družstvo ve složení Putyera, Matějček, Chocholáč, Kovář a Pařízek vybojovalo 1. místo, 2. místo 4. ZŠ Petlérská, 3. místo 1. ZŠ Krátká. Ceny předával starosta města Klášterce nad Ohří. Blahopřejeme k vítězství a děkujeme za reprezentaci školy.

Ing. Zdeněk Klusák
6. 4. 2006
OKRESNÍ KOLO VOLEJBALU CHLAPCŮ
Ve čtvrtek 6. dubna se družstvo kvarty ve složení Putyera, Váňa, Chocholáč, Kotyk, Hrnčíř, Skoupil a Francák zúčastnilo okresního kola soutěže ve volejbale. Chlapci se V hrací skupině se umístili na 2. místě, do finále však nepostoupili. Přesto děkujeme za vzornou reprezentaci školy.
Táňa Eliášová
5. 4. 2006
OKRESNÍ KOLO MATEMATICKÉ OLYMPIÁDY
Ve středu 5. dubna se uskutečnilo Okresní kolo matematické olympiády 6- až 8. tříd v Domě dětí a mládeže v Chomutově. Za GSOŠ se zúčastnila v kategorii Z6 Jana Nguyenová, v kategorii Z7 Vladimír Brynda a v kategorii Z8 Zdeněk Tesárek. Děkujeme za reprezentaci školy.
ředitelství školy
5. 4. 2006
SOUTEŽ V AEROBICU
Ve středu 5. dubna se na 4. ZŠ v Klášterci nad Ohří konala soutěž v aerobicu, které se zúčastnily místní i kadaňské školy. Naše družstvo ve složení Martincová, Gregorová, Gorischová a Vrtalová vybojovalo 1. místo. Soutěžilo se také v jednotlivcích, 2. místo vybojovala Simona Martincová a 4. místo Anna Vrtalová. Děvčatům k vítězství blahopřejeme a děkujeme za rerezentaci školy.


Táňa Eliášová
5. 4. 2006
EXKURZE DO EXPOZICE ČNB A PARLAMENTU ČR
Dne 5. dubna 2006 se studenti 3. G a septimy zúčastnili exkurze do expozice ČNB v Praze. Expozice „Lidé a peníze“ studentům odhalila historii vývoje peněz od pazourků k digitálním penězům a čipům, prezentovala ucelený vývoj měny a financí v Čechách včetně vývoje České národní banky od jejího založení. V 65 vitrínách byly ukázky platidel, v jedné speciální vitríně byla ukázka jedné tuny ryzího zlata, v dalších vitrínách byly padělky a ukázka ochrany peněz. Ve stejný den se studenti 2. ročníků absolvovali exkurzi, která se týkala práva a politologie, jednalo se o návštěvu Poslanecké sněmovny a Senátu Parlamentu ČR.


Ing. Lenka Vondrašová, Mgr. Eva Švajcrová
2. 4. 2006
PROJEKT SOCRATES - III. PRACOVNÍ SETKÁNÍ, VÝMĚNNÝ POBYT STUDENTŮ
V týdnu od 26. března do 1. dubna 2006 se dvacetičlenná skupina studentů za doprovodu tří vyučujících zúčastnila výměnného pobytu v Itálii. Čeští studenti byli ubytováni přímo v rodinách italských studentů z gymnázia v městečku Fermo. K výměnnému pobytu studentů došlo na základě kontaktů, které jsme získali díky projektu Socrates. Ve stejném termínu zde proběhlo třetí pracovní setkání zástupců partnerských škol spolupracujících v rámci projektu Socrates.

Na toto setkání přijeli také zástupci partnerských škol z německého Geithainu a islandského Reykjaviku. Na programu byla návštěva školy a výuky, prohlídka města Fermo a jeho okolí, dále celodenní výlet do Říma, prezentace prací jednotlivých škol a návštěva Florencie. Momentálně zpracováváme další materiály, které v co nejkratší době zveřejníme.


Mgr. Vajdečková, Mgr. Cvrčková