ZÁŘÍ 2004   |   ŘÍJEN 2004   |   LISTOPAD 2004   |   PROSINEC 2004   |   LEDEN 2005   |  

ÚNOR 2005   |   BŘEZEN 2005   |   DUBEN 2005   |   KVĚTEN 2005   |   ČERVEN 2005   |  

ZÁŘÍ 2005   |   ŘÍJEN 2005   |   LISTOPAD 2005   |   PROSINEC 2005   |   LEDEN 2006   |  

ÚNOR 2006   |   BŘEZEN 2006   |   DUBEN 2006   |   KVĚTEN 2006   |   ČERVEN 2006   |  

ZÁŘÍ 2006   |   ŘÍJEN 2006   |   LISTOPAD 2006   |   PROSINEC 2006   |   LEDEN 2006   |  

AKTUÁLNÍ INFORMACE LISTOPAD 2006
30. 11. 2006
KLÁŠTERECKÝ ŠVIHÁK
Ve čtvrtek 30. listopadu 2006 proběhla na naší škole soutěž ve skoku přes švihadlo KLÁŠTERECKÝ ŠVIHÁK. Soutěžilo se v několika kategoriích, absolutní vítězství získala studentka naší školy, Simona Jílková (septima). Vítězům blahopřejeme a zúčastněným studentům děkujeme za reprezentaci školy.
Přehled výsledků je ke stažení zde
Mgr. Valentina Kuchařová
28. 11. 2006
VOLEJBAL
V úterý 28. listopadu 2006 proběhlo okresní kolo volejbalové soutěže SŠ v Kadani. Naše dívčí družstvo ve složení Tereza Kalců, Hana Srbová, Petra Vohánková, Veronika Rydvanová, Klára Zálupská, Nikola Korešová Lucie Hilská a Zuzana Vrbňáková vybojovalo krásné třetí místo v náročném souboji. Děvčatům blahopřejeme k hezkému umístění a děkujeme za reprezentaci.
Mgr. Valentina Kuchařová
28. 11. 2006
KLÁŠTERECKÁ LAŤKA
V úterý 28. listopadu 2006 se konala soutěž ve skoku vysokém KLÁŠTERECKÁ LAŤKA. V kategorii mladších dívek vybojovala Adéla Rulcová druhé místo a Klára Vlčková třetí místo (obě sekunda). V kategorii starších žákyň obsadila pěkné 4. místo Veronika Gregorová (kvarta)
Mgr. Táňa Eliášová
24. 11. 2006
DIVADLO MOST
Studenti primy a část studentů III.G odjela dnes do mosteckého divadla.
Mgr. Klementová
23. 11. 2006
FLORBAL
Ve čtvrtek 23. listopadu 2006 se naše družstvo, složené ze studentů tercie a kvarty, zúčastnilo okresního kola turnaje ve florbalu starších žáků. Naše družstvo obsadilo třetí místo ve skupině.
Mgr. Petr Konopka
22. 11. 2006
PŘÍBĚHY BEZPRÁVÍ
Již několik let spolupracuje naše škola s nadací Člověk v tísni a jejím projektem Jeden svět na školách. Na základě této spolupráce funguje zejména filmový klub.
Měsíc listopad bývá tradičně vyhlášen měsícem dokumentárního filmu na školách, a proto jsme se, stejně jako v loňském roce, zapojili do projektu Příběhy bezpráví, jehož cílem je vzbudit zájem o problematiku československých poválečných dějin prostřednictvím dokumentárních filmů a následných besed s pamětníky. Ve středu 22. 11. 2006 tedy na naší škole proběhla projekce dokumentárního filmu Jana Mudry Případ Dr. Horáková, který přibližoval vykonstruovaný soudní proces z roku 1950. Po něm následovala zajímavá a působivá beseda s panem Jiřím Zenáhlíkem, plukovníkem ve výslužbě, který nás navštívil i v loňském roce.

Jiří ZENÁHLÍK, plk. v.v. (20.5.1921)
Vystudoval reálné gymnázium v Táboře, v r. 1943 byl nasazen na nucené práce do Německa k firmě Junkers. S kamarády utekl do jižní Francie a v září 1944 odchází do Anglie do vojenského střediska Bou Wings. Zde absolvoval výcvik pro tankové vojsko, již v listopadu byl začleněn ke 14. tankové divizi a následovalo vylodění v Normandii. Po válce absolvoval Vojenskou akademii v Hranicích a po únoru 1948 byl z armády propuštěn. V r. 1951 se zapojil do odbojové skupiny Sekret Surrete jako zpravodajec. V r. 1952 byl zatčen a odsouzen na doživotí. Výkon trestu si odbyl na Pankráci, v Leopoldově, v uranových dolech a poté znovu v Leopoldově. V r. 1964 byl propuštěn na amnestii a pak pracoval jako dělník ve VTŽ v Chomutově až do r. 1989. V r. 1990 byl plně rehabilitován a byla mu udělena hodnost plukovníka v.v., v r. 2002 byl jmenován čestným občanem města Chomutova, kde velmi aktivně působí jako člen KPV ČR. Po řadu let realizuje přednášky na školách o druhém a třetím odboji.
Mgr. Eva Švajcrová
22. 11. 2006
PŘÍPRAVA STUŽKOVÉHO DNE
Studenti 2.S připravují projekt „Stužkový den“, který se bude konat od 1.- 3. 12. 2006 Studenti budou prodávat stužky v hodnotě 20,- Kč. Vybrané peníze poslouží na podporu proti šíření onemocnění AIDS.
Jiří Mahlej, II.S
16. 11. 2006
SRDCE NA DLANI
V rámci projektu Srdce na dlani proběhla další akce – tentokrát pro žáky 2. stupně zvláštní školy v Kadani (tedy MŠ a ZŠ při nemocnici, Kadaň). Studenti 2.S pro ně připravili piškvorkový turnaj. Pod vedením Mgr. Horáka si studenti 2.S v hodinách výtvarné výchovy připravili diplomy, medaile a drobná překvapení pro vítěze. Ve čtvrtek 16. 11. 2006 potom osm studentů pod vedením své třídní profesorky Ing. Lenky Pešoutové vyrazilo do Kadaně na piškvorkové finále. Vedení kadaňské ZŠ mezitím uspořádalo interní školní kolo a vybralo tři nejlepší hráče z každé třídy, kteří se tohoto finále zúčastnili. Naši studenti dohlíželi na jednotlivé účastníky jako rozhodčí, vyhodnotili výsledky a vyhlásili a odměnili vítěze… Celé dopoledne se úspěšně vydařilo. U žáků zvláštní školy se turnaj setkal s nadšeným ohlasem.
Ing. Pešoutová
16. 11. 2006
ZA POZNÁNÍM ČLOVĚKA - EXKURZE DO DRÁŽDAN
Dne 16. listopadu 2006 zavítala početná skupina studentů Gymnázia v Klášterci na Ohří vedená RNDr. Peteriovou do Drážďan. Cílem jejich cesty se stalo Muzeum hygieny, které ve svých prostorách soustřeďuje jednu z nejrozsáhlejších expozic věnovanou lidskému organismu a péči o něj. V sedmi sálech si mohou návštěvníci interaktivními metodami prohloubit své znalosti o anatomii člověka, dozvědí se mnohé o historii péče o lidské tělo. Nedílnou součástí výstavy je i tvz. Transparent Man – skleněný model lidského těla, který je často využíván drážďanskými pedagogy při výuce. (ostatně i klášterečtí gymnazisté si na tomto exponátu prověřili míru svých znalostí). Velmi atraktivní součástí Muzea hygieny je i Dětské muzeum, v jehož expozici se našim studentům také velmi líbilo. Po zhruba dvouhodinové prohlídce Muzea hygieny navštívili studenti unikátní expozici výstavy věnovanou holocaustu, která byla doprovázena odborným výkladem. Náročný den studenti zakončili prohlídkou historického jádra Drážďan
RNDr. Iva Peteriová
15. 11. 2006
STŘEDOŠKOLSKÉ HRY
Dívčí volejbalové družstvo naší školy se ve středu 15. listopadu 2006 zúčastnilo Středoškolských her ve volejbalu dívek v Kadani.
Mgr. Kuchařová
10. 11. 2006
EXPOZICE ČNB
Expozici ČNB „Lidé a peníze“ si v pátek 10. listopadu 2006 mohli prohlédnout studenti septimy, III. G, IV. S a III. S v České národní bance v Praze. Expozice mapuje vývoj peněz a financí na území České republiky od prvních keltských mincí až po dnešní elektronické peníze. Kromě toho byly k prohlédnutí i padělané peníze a ochranné prvky bankovek, 1 tuna ryzího zlata, kolekce zlatých mincí či váhy na zlato.
Ing. Lenka Pešoutová, Mgr. Eva Švajcrová
9. 11. 2006
EXKURZE DO ÚSTAVÚ AV PRAHA
Studenti IV. G a zájemci z ostatních tříd dnes odjeli na exkurzi do ústavů AV v Praze.
RNDr. Peteriová, Mgr. Zach
9. 11. 2006
EXKURZE SVVP PRAHA
Ve čtvrtek 9. 11. 2006 navštívili studenti SOŠ (3.S, 2.S a 4.S) Středisko výcviku vodících psů v Praze Jinonicích. Vedoucí střediska nám v úvodní přednášce ochotně vysvětlila, jakým způsobem je vodicí pes nevidomým proplácen jako kompenzační pomůcka, vyprávěla nám, jak probíhá výběr vhodných psů, jejich předvýchova v dobrovolnických rodinách a potom samotný výcvik pejska ve středisku.
Posléze nám jeden z cvičitelů předvedl ukázku výcviku a všichni žasli nad tím, co všechno takto speciálně vycvičený pes umí. Když jsme se mohli s pejsky v právě probíhajícím výcviku i pomazlit, nikomu z nás se nechtělo domů. Exkurze, která navazovala na odborné učivo SOŠ, byla velmi zajímavá a studenti měli možnost seznámit se v praxi s možnostmi pomoci handicapovaným občanům.
Ing. Pešoutová, Mgr. Horáková
8. 11. 2006
PŘEDNÁŠKA
Studenti II.S se zúčastnili přednášky o šíření viru HIV.
Mgr. Abiadová
8. 11. 2006
PŘEHAZOVANÁ
Zástupci tříd prima a sekunda se zúčastnili okresního kola v přehazované v Jirkově
Mgr. Kuchařová
7. 11. 2006
EXKURZE DO K-CENTRA A AIDS PORADNY
Dne 7. 11. 2006 navštívili studenti třídy 2.S pod vedením Mgr. Martiny Abiadové K-centrum a AIDS poradnu v Chomutově. V K-centru nás vřele přivítali. Úvodem jsme získali základní informace o K-centru (co to je, k čemu slouží, jak pomáhá, pravidla chování v K-centru atd.) a pak jsme se rozdělili na dvě skupiny. Postupně jsme si prohlédli všechny místnosti v budově. Místnost, ve které se vyměňovali použité jehli narkomanů za nové, se nám moc nelíbila, protože tam bylo hrozné teplo a někomu se udělalo dokonce i špatně, zkrátka neměli jsme z toho dobrý pocit. Když jsme se všichni přesunuli do jedné místnosti, začala malá beseda o drogách a my jsme se mohli ptát na co jsme chtěli. Dozvěděli jsme se, jaké jsou druhy drog a které tam patří, co obsahují a jak taková droga působí. Vše jsme zakončili tím, že jsme vyplnili malý anonymní dotazník a dostali pár letáčků. Exkurze v K-centru zkončila, ale naše cesta ještě není u konce. Na řadě je AIDS poradna na poliklinice. Po dlouhé cestě jsme dorazili na místo a opět se rozdělili do dvou skupin. Pan Šafařík nás mile překvapil. Řekl nám něco o tom, co se v AIDS poradně, ale i mimo ni provádí. Vedle Aids poradny je ordinace na odběr krve, do které jsme také nahlédli. Po tom, co jsme vyslechli stručné povídání o poradně, jsme už měli rozchod a mohli jít domů. Obě zařízení se nám velice líbila a jsme rádi, že máme možnost nahlédnout do takových to zařízení, ve kterých může někdo z nás v budoucnu pracovat. Už se moc těšíme na další exkurse a doufáme, že budou také tak pěkné, jako ty na kterých jsme byli dosud.
studenti II.S
7. 11. 2006
DIVADELNÍ PŘEDSTAVENÍ
Studenti 3. a 4. ročníků odjeli na divadelní představení v Ústí nad Labem.
Mgr. Klementová, Mgr. Vavroušková
6. - 8. 11. 2006
VZDĚLÁVÁNÍ 2007
Ve dnech 6. až 8. listopadu se naše škola účastnila výstavy VZDĚLÁVÁNÍ 2007.
Akce se konala ve Sportovní hale v Chomutově ve dnech.
Prezentaci naší školy připravila část studentů kvinty a III.G v rámci projektového vzdělávání pod vedením Mgr. Davida Kodytka, Ing. Soni Kolaříkové, Mgr. Miloslavy Koubové a Mgr. Pavla Horáka. Velký dík patří i dalším pedagogům školy.
ředitelství školy
VYHODNOCENÍ MALÉ UPÍŘÍ ANKETY
V rámci výstavy VZDĚLÁVÁNÍ 2007, se kromě jiného se mohli zájemci z různých škol zúčastnit naší malé upíří anketky, ve které jsme vámm položili tři jednoduché otázky - a očekávali jsme vtipné odpovědi. Bohužel jsme se příliš vtipných odpovědí nedočkali, přesto zde některé uvádíme:

otázka 1. jaká je vaše krevní skupina
některé z odpovědí: dmocnina z ab na druhou, ta červená, XXl, telecí, malinová šťáva
otázka 2. česnek je ...
některé z odpovědí: moje oblíbená zubní pasta, zdroj svěžího dechu, účinná antikoncepce, zaručený prostředek proti dotěrným klukům, lék na červy pro psa,
otázka 3. jaký je váš vztah k upírům
některé z odpovědí: je to můj typ kluka, každý z nás je upírem, s jednou upírkou chodím, jejich zuby jsou sexy, jsou to bombarďáci, mimořádně vřelý, už mě zakousli, chodím s nima na rande,...

Odměnu zasíláme Elišce Thumové z Jirkova, Zdeňkovi Bidšovskému rovněž z Jirkova, pro odměnu se může dostavit také Petr Bartl z Eliščiny ulice z neznámé obce.
studenti kvinty