PROJEKTY REALIZOVANÉ VE ŠKOLNÍM ROCE 2004/2005
18. - 25. 6. 2005
PROJEKTOVÝ TÝDEN "KRUŠNÉ HORY OČIMA SEPTIMY"
V týdnu 18.-25. června 2005 se třída septima i se svou třídní pí. Mgr. Liesbet Cvrčkovou zúčastnila svého projektového týdne „ Krušné hory očima septimy“ aneb posledního společného výletu, který si perfektně užila ve Pstruží nedaleko Perninku. Navštívili Božídarské rašeliniště, Plešivec, Vlčinec, Černé jezírko a další. Ubytováni jsme byli v překrásném hotelu Zelené údolí, který se nachází na konci obce Pstruží. Starali jsme se o stravu, zábavu i úklid.

Studenti vytvořili k tomuto projektu VLASTNÍ WEBOVÉ STRÁNKY


Liesbet Cvrčková, Antonín Poláček
21.- 24. 6. 2005
PROJEKT ZEMĚ, VODA, VZDUCH - HARRACHOV
Na konec června zorganizovala Ing. Šárka Foltýnová čtyřdenní sportovně-poznávací projekt ZEMĚ, VODA, VZDUCH. V úterý ráno jsme se sešli na kláštereckém nádraží a vyrazili jsme na šestihodinovou cestu do Harrachova. Po příjezdu jsme se ubytovali v kempu Jiskra. Po krátké přestávce jsme se vydali lanovkou na Čertovu horu a prohlédli si Mamutí skokanský můstek. Naším dalším cílem byly Mumlavské vodopády a pak jsme spěchali na večeři, která na nás čekala v harrachovské sklárně. Po výborné večeři jsme plašili zdejší zvěř svým zpěvem za doprovodu kytary.

Druhý den dopoledne jsme si prohlédli zdejší sklárnu a nadchly nás šikovné ruce sklářů, které za moment dokázaly vykouzlit nádhernou skleničku a podívali jsme se i do muzeí skla a lyžování. Odpoledne nás čekala cesta do lanového centra, kde jsme si vyzkoušeli svou zdatnost a naučili se spolupracovat a spoléhat jeden na druhého. Nové zkušenosti jsme získali i na vodáckém výletě, při sjíždění krátkého úseku řeky Jizery. Večer šikovní kluci připravili táborák. Domů jsme dorazili unaveni po dlouhé cestě, ale spokojeni – získali jsme nové zážitky a zkušenosti. Během tohoto projektu studenti nafotili množství fotografií a také natočili svůj vlastní dokument.

Pavlína Kusbachová, Diana Budjačová
PLOVOUCÍ BARVY
Studenti a učitelé Gymnázia a SOŠ Klášterec nad Ohří ve spolupráci s K. E. Wielem, sochařem z Dortmundu, připravili v rámci oslav výstavu opravdu netradiční. Jednalo se o instalaci na rybníku v zámeckém parku. Při instalaci, což je jeden z druhů moderního umění, se neklade důraz na jednotlivé obrazy nebo sochy, nýbrž na celý prostor – v našem případě rybník a jeho okolí. Tvůrcem celé kompozice pak nejsou jen lidé, ale i příroda: voda, vítr, slunce, déšť... Součástí vernisáže bylo i poetické, hudební a taneční ztvárnění tématu: barev.

Na snímcích 1,2 a 3 připravují studenti sekundy, tercie, III.G, Mgr. Miloslava Koubová a Karel Wiele vernisáž výstavy Plovoucí barvy.
Na snímcích 4, 5 a 6 momentky z vernisáže.
SOCRATES - KOŘENY - II. rok projektu
Ve školním roce 2003 / 2004 se naše škola zapojila do tříletého mezinárodního projektu v rámci vzdělávacího programu EU SOCRATES.
Na projektu se podílejí kromě naší školy další tři partnerské zahraniční školy.
V prvním roce projektu bylo téma KOŘENY začleněno do tematických plánů jednotlivých předmětů českého, anglického a německého jazyka, dějepisu, základů společenských věd, výtvarné výchovy a informatiky.

Ve školním roce 2004 /2005 jsme si v rámci projektu Sokrates zvolili téma Sport.
Zaměřili jsme se především na fotbal a tanec. Snažili jsme se zmapovat historii českého fotbalu a najít vzájemné souvislosti s  historií a současností tohoto sportu v  dalších partnerských zemích. V  rámci studia dějin kopané jsme navštívili Národní muzeum v Praze a zhlédli výstavu 70 let úspěchů i proher českého fotbalu.

PRACOVNÍ SETKÁNÍ NA ISLANDU
První pracovní setkání v druhém roce projektu proběhlo v říjnu 2004 na Islandu.Týdenního pobytu na Islandu se zúčastnily Mgr. Liesbet. Cvrčková, Mgr. Petra Vavroušková a Mgr. Michaela Nacková (všechny na snímku 1). Jednalo se o pracovní setkání zástupců všech čtyř zúčastněných škol roce na partnerské škole Hvassaleitiskoli v Reykjaviku v rámci projektu Socrates - Comenius.

Další pracovní setkání se budou konala v únoru 2005 v Geithainu a v dubnu 2005 u  nás v Klášterec nad Ohří

AKCE V RÁMCI PROJEKTU SOKRATES

KLÁŠTERECKÝ ŠVIHÁK
V úterý 16. 11. 2004 proběhla na naší škole soutěž ve skoku přes švihadlo KLÁŠTERECKÝ ŠVIHÁK. Soutěžilo se ve čtyřech věkových kategoriích. Absolutní vítězkou soutěže se stala Michaela Krejčová (GSOŠ Klášterec) s výkonem 201 přeskoků. Dosavadní rekord soutěže 205 přeskoků však překonán nebyl. Výsledky jednotlivých kategorií:
Kategorie 8 - 9 let: 1. Míša Hirtová (158 přeskoků), 2. Tereza Vodvárková (136), 3. Lenka Hačecká (103) - všechny ZŠ Vejprty. Kategorie 10 - 11 let: 1. Beáta Horynová (159, 3. ZŠ Klášterec), 2. Adéla Pelánková (150, GSOŠ Klášterec), 3. Lucie Škvrnová (140, 3. ZŠ Klášterec). Kategorie 12 - 14 let: 1. Jana Šťastná (172), 2. Adéla Dykastová (168) obě GSOŠ Klášterec, 3. Jaroslav Čermuš (159, ZŠ Vejprty). Kategorie 15 - 17 let: 1. Michaela Krejčová (201), 2. Soňa Kolaříková (173) obě GSOŠ Klášterec, 3. Šárka Jarošová (155, 3. ZŠ Klášterec)
O projektu SOCRATES obecně najdete více informací na www.socrates.cz pod odkazem Comenius, konkrétní informace o projektu SOCRATES - KOŘENY pod odkazem Socrates v navigaci nebo na stránkách studentů, kteří se na projektu podílejí.